Εξόρμηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, σε μία ωραία ευκαιρία πνευματικής αναψυχής αλλά και συναναστροφής μεταξύ τους, ως μικρή έξοδο από τα εφημεριακά και ποιμαντικά τους καθήκοντα.

Οι ιερείς επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Καρέα, τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, όπου προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, ενώ στην συνέχεια, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, έγιναν δεκτοί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Προσφωνώντας τον Μακαριώτατο ο Μητροπολίτης Λαρίσης εξέφρασε την χαρά του που οι ιερείς της τοπικής Εκκλησίας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Αρχιεπίσκοπο, τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά από τότε που εξελέγη ως Μητροπολίτης Λαρίσης που είχε την ευκαιρία να οργανώσει μία τέτοια ωραία εξόρμηση, η οποία συνδυάζει το προσκύνημα και την αναστροφή εν Κυρίω, ενώ επεσήμανε ότι οι ιερείς της Μητροπόλεως τον αναπαύουν καθώς πορεύτηκαν και πορεύονται εν υπακοή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και επιτελούν το έργο τους εκκλησιοκεντρικά και επισκοποκεντρικά. Παρακάλεσε, τέλος, τον Μακαριώτατο να απευθύνει πατρικούς λόγους στους ιερείς.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. κ. Ιερώνυμος, αφού εξέφρασε την χαρά του για το ότι πρώτη φορά οι ιερείς κάποιας Ιεράς Μητροπόλεως επισκέπτονται μαζί την Ιερά Σύνοδο, εμνήσθη της ωραίας συνεργασίας του με τον Μητροπολίτη Λαρίσης προ της εκλογής του, καθώς διετέλεσε προϊστάμενος του ναού του Αγίου Ιωάννου Βουλιαγμένης, αλλά και νευραλγικό στέλεχος στην διοίκηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, καθώς και πρώτος γραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Είναι σημαντικό σε μία περίοδο όπου μετά την κρίση έρχεται η παρακμή, όπως η ιστορία συχνά φέρνει, η Εκκλησία και οι ιερείς να αντιστέκονται σ’ αυτή την παρακμή, κυρίως πνευματική και πολιτισμική, καταθέτοντας την μαρτυρία του Ευαγγελίου, με ήθος πατρότητας, χαράς και αγάπης προς τον άνθρωπο. Αυτή είναι και η ευθύνη όλων, αντίσταση στην παρακμή, και η Εκκλησία αυτό πράττει και στους καιρούς μας.

Είναι σημαντικό ακόμη, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος, επίσκοπος και ιερείς σε μία Μητρόπολη να συμπορεύονται με αγάπη στον κοινό αυτόν αγώνα, ανακουφίζοντας τον λαό. Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους δύναμη εν όψει των εορτών και θυμήθηκε ότι διετέλεσε Συνοδικός Έξαρχος για ένα διάστημα στην Μητρόπολη Λαρίσης, οπότε έχει μνήμες και αγαπά τον τόπο.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης, εκ μέρους του ιερού κλήρου, προσέφερε στον Μακαριώτατο μία εικόνα του Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Μυροβλύτου, καθώς και το 8ο τεύχος του περιοδικού ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ, για το οποίο ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Σεβασμιώτατο για την σημαντική αυτή προσπάθεια.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Λαρίσης έκανε μία ιστορική αναφορά στο κτήριο και την λειτουργία της Ιεράς Συνόδου, ενώ στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Βουλιαγμένης και οι ιερείς είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Μετά από μία όμορφη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, οι πατέρες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την επίσημη εκδήλωση παρουσίασης του περιοδικού ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ, αφιερωμένου στην Μικρασιατική περιπέτεια και καταστροφή, που διεξήχθη στην Παλιά Βουλή και κατόπιν ξεκίνησαν, ανανεωμένοι και με πνευματική χαρά, για την επιστροφή τους στην Λάρισα.

Δείτε φωτογραφίες:

larisisi sinodos 1

larisisi sinodos 1

larisisi sinodos 1

larisisi sinodos 1

larisisi sinodos 1

larisisi sinodos 1

larisisi sinodos 1

larisisi sinodos 1

larisisi sinodos 1

larisisi sinodos 1

Πηγή: Romfea.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω