Ο Μάικλ Τζόρνταν, τάσσετε υπέρ του εμβολιασμού, υποστηρίζει την στάση του ΝΒΑ για τους εμβολιασμούς COVID-19 ενόψει της νέας σεζόν που αρχίζει στις 19 Οκτωβρίου και δεν έχει καμία αμφιβολία για την επιστήμη της ιατρικής.

Οι διοργανωτές του ΝΒΑ, έχουν πει ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες πρέπει να συμμορφώνονται με μια μακρά λίστα περιορισμών για να παίζουν σε παιχνίδια και να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, όπως η προπόνηση.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι αυτόν τον μήνα το 95% των παικτών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση, αλλά ορισμένοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Καϊρί Ίρβινγκ και των Μπρούκλιν Νετς, δεν έχουν ξεκαθαρίσει δημόσια εάν έχουν εμβολιαστεί ή αν θα εμβολιαστούν στο μέλλον.

Ο Τζόρνταν, ο οποίος έπαιξε 13 σεζόν με τους Μπουλς οδηγώντας τους σε έξι πρωταθλήματα και τώρα είναι ο ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς, δήλωσε ότι δεν τον απασχολούν τα πρωτόκολλα του πρωταθλήματος.

«Δεν με απασχολούν καθόλου. Συμφωνώ με την λίγκα», είπε ο Τζόρνταν στο NBC και συνέχισε: «Πιστεύω ακράδαντα στην επιστήμη και ελπίζω ότι όλοι θα τηρήσουν τους κανόνες του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι μόλις συμφωνήσουν όλοι, θα είμαστε καλά».

Η νέα σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη παρά τις ανησυχίες σχετικά με την μεταδοτική παραλλαγή «Δέλτα» του κορονοϊού που έπληξε ιδιαίτερα τους μη εμβολιασμένους.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΣΑ

Περισσότερα Εδω