Ξεκαθάρισε απ’ ότι φαίνεται το τοπίο και πλέον γνωρίζουμε με τι καιρό θα κάνουμε κούλουμα και γενικότερα όλο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο Λαρισαίος προγνώστης και αναλυτής καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας, είναι ξεκάθαρος πως ανήμερα της Κ. Δευτέρας ο καιρός θα είναι κατάλληλος για το πέταγμα του χαρταετού. Ωστόσο μέσα στο τριήμερο αναμένονται κάποιες βροχοπτώσεις.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

«Βροχές και καταιγίδες στον ορίζοντα για τη χώρα μας, κάτι το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη ο αγροτικός κόσμος.

Θα κυριαρχήσουν σιγά σιγά οι ισχυροί νοτιάδες τις επόμενες ημέρες, που αυτόματα σημαίνει μεταφορά αφρικανικής σκόνης, και αισθητή πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά τις βροχές στο τριήμερο, αυτές θα εμφανισθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας μας, κυρίως την Κυριακή, με πιθανότητα να επηρεαστεί και η Δυτική και βόρεια Θεσσαλία τοπικά.

Την Καθαρά Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας ο καιρός θα είναι κατάλληλος για πέταγμα του χαρταετού, καθώς θα βοηθήσουν τόσο οι άνεμοι, όσο και η σχετική καλοκαιρία .

Μόνο νωρίς το πρωί εξαίρεση θα παρουσιάσουν περιοχές του δυτικού ηπειρωτικού κορμού, και τμημάτων της Μακεδονίας (κυρίως ανατολικής και Θράκης) με κάποιες βροχές η τοπικές μπόρες ,αλλά και πάλι ο καιρός θα βελτιωθεί σχετικά γρήγορα.

Δεν αποκλείουμε λίγες ψιχάλες νωρίς και σε τμήματα της Δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, καθώς και σε τμήματα του βόρειο ανατολικού κυρίως Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση.

Η θερμοκρασία από το Σάββατο, μέχρι και την Δευτέρα εξ αιτίας των ισχυρών νοτιαδων θα ανοίξει αισθητά, και θα πλησιάσει στο εσωτερικό και τα ανατολικά ακόμη τοπικά και τους 23 με 24 βαθμούς, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια συνοδεία νεφών και φαινομένων, θα την κρατήσει σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα (Μέγιστες).

Από την ερχόμενη όμως Τρίτη σταδιακά, και με τη βοήθεια συγκλίσεων ο καιρός σταδιακά στα ηπειρωτικά θα καταστεί άστατος με βροχές, τοπικές μπόρες και μέχρι το βράδυ και καταιγίδες, σε ορισμένες περιπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ισχυρές.

Ίδιο σκηνικό και την Τετάρτη με τις βροχές να γίνονται περισσότερες, όπως και οι καταιγίδες, ενώ θα σημειωθούν και πυκνές χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Κάποιες βροχές η μπορες και σε νησιώτικα τμήματα του βορειου ,βόρειο ανατολικού Αιγαίου, και την Εύβοια.

Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στο νότιο ανατολικο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, ενώ φαίνεται για την ώρα, αν και δεν είναι σίγουρο ακόμη, ότι τα νότια ,νότιο ανατολικά νησιώτικα τμήματα, και η Κρήτη δεν θα επηρεαστεί το συγκεκριμένο τουλάχιστον διήμερο, πέρα από τους ισχυρούς νοτιαδες που θα έχουν.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά σε σταδιακή, αλλά αισθητή πτώση.

Στην πορεία η τάση θέλει να συνεχίζονται με μικρά διαλύματα οι βροχές στη χώρα μας ,με συνεχή συστήματα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Θα δούμε πως θα εξελιχθεί μάλιστα ο καιρός και μετά τις 5 Μάρτη, καθώς η Ευρώπη θα βρεθεί υπό την επιρροή ψυχους ,που ενδέχεται να κατέβει αρκετά νότια, επηρεάζοντας και τη χώρα μας.

Τα σκαμπανεβασματα λοιπόν της θερμοκρασίας θα είναι αρκετά, με τον χειμώνα να μην έχει πει την τελευταία του λέξη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω