Ένα από τα πλέον διασημότερα event που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη και αφορούν τον κόσμο της μόδας είναι το fashion week που γίνεται κάθε χρόνο στο Παρίσι. Φέτος, η συγκεκριμένη εκδήλωση διεξήχθη στην πόλη του Φωτός από τις 17 έως τις 22 Ιανουαρίου, εκεί όπου πασίγνωστοι σχεδιαστές μόδας και top model παρουσίασαν τις νέες συλλογές ρούχων που αφορούν τον φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2023.

Σε αυτό το fashion week που συγκεντρώνει τα βλέμματα εκατομμυρίου κόσμου από την υφήλιο, συμμετείχε και παρουσίασε τη νέα της collection η πασίγνωστη Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη. Στην ομάδα που την πλαισίωνε, όμως, είχαμε την συμμετοχή και ενός Λαρισαίου κομμωτή που διατηρεί δικό του κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Βαλεντίνο Ευθυμίου.

Το onlarissa.gr πήγε και συνάντησε τον κ. Ευθυμίου στο κατάστημα του «Valentinos Hair Stylist» επί της οδού Κούμα και μας διηγήθηκε πως έζησε αυτό το μεγάλο event, τι εμπειρίες αποκόμισε, αλλά και το πώς έχει καταφέρει να φτάσει σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο.

Συνέντευξη στον Θοδωρή Τσέτσιλα

– Κύριε Ευθυμίου, πως ζήσατε όλη αυτή την εμπειρία του fashion week στο Παρίσι;

«Ήταν μία φανταστική εμπειρία καθώς όλα τα μεγάλα brands παρουσίαζαν τις συλλογές τους, όπως o Louis Vuitton, o Dior, ο Armani, o Chanel και συναντάς πασίγνωστα μοντέλα από όλο τον κόσμο. Σαφώς και υπήρχε άγχος να προετοιμάσουμε τα μοντέλα και να παρουσιάσουμε την collection της Σήλιας, εγώ προσωπικά με το να χτενίσω τις κοπέλες, όμως ταυτόχρονα υπήρχε και απεριόριστη χαρά που το ζούσα όλο αυτό και ήταν κυριολεκτικά σαν όνειρο, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε fashion week στο εξωτερικό».

– Υπήρξε κάποιο χαρακτηριστικό περιστατικό από το fashion week που θα θέλατε να μας το διηγηθείτε;

«Πάρα πολλά περιστατικά συνέβησαν γιατί σκέψου πως ήμασταν σε ένα χώρο όπου υπάρχουν 90 με 100 μοντέλα που πρέπει να προετοιμαστούν για να βγουν και να παρουσιάσουν τη συλλογή, οπότε ναι υπήρξαν κάποια περιστατικά, τα οποία όμως για να τα διηγηθώ πρέπει να καθόμαστε να μιλάμε ώρες ολόκληρες (γέλια)».

– Σας έχει γίνει πρόταση από τη Σήλια Κριθαριώτη να είστε ξανά στην ομάδα που θα την πλαισιώσει στο επόμενο fashion week;

«Προς το παρόν δεν έχουμε συζητήσει κάτι αν θα είμαι του χρόνου, όμως το ευελπιστώ και θα το ήθελα πάρα πολύ».

– Πως ξεκινήσατε την ενασχόληση σας με την κομμωτική και πως καταφέρατε να φτάσετε σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο με το να εργάζεστε και να συμμετέχετε σε fashion week;

«Η κομμωτική ήταν κάτι που μου άρεσε από μικρός, οπότε επέλεξα να ασχοληθώ με αυτό, σπούδασα κομμωτική στην Αθήνα και όλες οι γνωριμίες που μου άνοιξαν τις πόρτες να συμμετέχω σε αυτά τα event προέρχονται από τότε που γνωρίστηκα και ξεκίνησα να δουλεύω με τον Τρύφωνα Σαμαρά. Μέσα από τον Τρύφωνα γνώρισα πολλούς σχεδιαστές μόδας με τους οποίους πηγαίναμε σε μεγάλες εκδηλώσεις, εγώ αρχικά σαν βοηθός του Τρύφωνα με το να χτενίσουμε μοντέλα και παρουσιάστριες σε επιδείξεις, σε εκδηλώσεις μεγάλων περιοδικών, τηλεοπτικές εκπομπές κλπ., και επειδή τους άρεσε η δουλειά που κάναμε, ερχόντουσαν οι προτάσεις η μία μετά την άλλη με αποτέλεσμα να φτάσω τώρα σε αυτό το επίπεδο».

– Πως πήρατε την απόφαση να εγκαταλείψετε την Αθήνα και να έρθετε να ανοίξετε δικό σας μαγαζί στη Λάρισα;

«Εγώ όπως ανέφερα δούλευα στην Αθήνα πολλά χρόνια στο πλευρό του Τρύφωνα Σαμαρά, όμως η οικονομική κρίση που χτύπησε τότε τη χώρα επηρέασε και τη δουλειά μας, ο Τρύφωνας σταμάτησε να δουλεύει το κομμωτήριο και κράτησε μόνο τη σόουμπιζ και τη μόδα. Εγώ δυσκολευόμουν να βρω κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα, και το 2014 ήρθε η πρόταση από μία συγγενή που διατηρούσε κομμωτήριο στη Λάρισα και έβγαινε στη σύνταξη, να έρθω και να το αναλάβω. Ερχόμουν συχνά στην πόλη προκειμένου να δω τους δικούς μου ανθρώπους, και η συνεργασία μου με τον Τρύφωνα με βοήθησε πάρα πολύ στο να ξεκινήσω το μαγαζί στη Λάρισα. έκανα στην αρχή τη δοκιμή, πήγε πολύ καλά και έτσι αποφάσισα να μείνω. Σίγουρα δεν έκοψα επαφές στην Αθήνα, και συνέχισα να κάνω πιο επιλεγμένες δουλειές».

– Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην αρχή;

«Σίγουρα στην αρχή δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην μετάβαση μου από την Αθήνα στη Λάρισα, όμως με βοήθησαν πάρα πολύ οι δουλειές που έκανα στην Αθήνα με τους celebrities, και έτσι απέκτησαν γρήγορα στη Λάρισα το δικό μου πελατολόγιο. Υπήρξαν βέβαια στιγμές που μου ερχόντουσαν προτάσεις από την Αθήνα και σκεφτόμουν να τα μαζέψω και να γυρίσω πίσω, όμως μου άρεσε πάρα πολύ και η ζωή στη Λάρισα και έτσι επέλεξα να συνεχίσω εδώ το δικό μου κομμωτήριο».

– Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρα που έχετε για το μέλλον;

«Κοίτα, σαν άνθρωπος δεν σταματάω ποτέ να βάζω στόχους και μου αρέσει συνεχώς να εξελίσσομαι και να κάνω καινούρια πράγματα. Σαφώς και είμαι ευχαριστημένος από αυτά που έχω πετύχει μέχρι στιγμής, και ίσως έχουν ξεπεράσει τις φαντασίες που είχα όταν ξεκινούσα αυτή τη δουλειά. Τώρα, όσον αφορά τους νέους στόχους που έχω για το μέλλον, δεν μου αρέσει να τα λέω, προτιμώ να τα κρατάω για μένα και προχωράμε».

– Σας ευχαριστώ πολύ για τη κουβέντα.

«Εγώ ευχαριστώ».

Δείτε φωτογραφίες του Βαλεντίνου Ευθυμίου από το fashion week στο Παρίσι:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω