“Πρέπει να μπουν μπροστά οι εκπαιδευτικοί, κανείς ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός δεν πρέπει να μπει σε τάξη” τόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αχιλλέας Γραβάνης.

“Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με έναν ιό ο οποίος αερομεταδίδεται τόσο εύκολα. Δηλαδή χρειάζεται 10 με 20 δευτερόλεπτα για να μολυνθεί μια τάξη από έναν υπερμεταδότη που έρχεται σε επαφή με 2-2,5 μέτρα, άρα νομίζω ότι πρέπει η πολιτεία να παρέμβει αν δεν πεισθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί να ανεμβολιαστούν”, σημείωσε ο κ. Γραβάνης, συμπληρώνοντας: “Οι γονείς να φερθούν με υπευθυνότητα στα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν”.

Σε ότι αφορά το τέταρτο κύμα κορωνοϊού, πρόσθεσε ότι: “Κατά το 95% το τέταρτο κύμα αφορά τους ανεμβολίαστους. Όσο για την τρίτη δόση εμβολιασμού επισήμανε πως: “Νομίζω θα γίνει και θα γίνει με προτεραιοποίηση  μάλλον στις αρχές του επόμενου έτους”.

Για το τέλος της πανδημίας τόνισε: «Το 2022 θα τελειώσουμε με την πανδημία. Έχουμε πολύ μικρή πιθανότητα να έχουμε νέο lockdown στην Ελλάδα διότι δεν θα έχουμε την ίδια νοσηρότητα και την ίδια απώλεια ανθρώπινων ζωών, καθώς τα εμβόλια θα μας προστατεύουν».

Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε ότι τα φάρμακα για την θεραπεία του ιού θα έρθουν αργότερα και “θα είναι παρόντα και χρήσιμα μάλλον από το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου”.

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω