Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ανέφερε πως τα εμβόλια θα μας καλύπτουν κατά πάσα πιθανότητα, για έναν χρόνο για τα συγκεκριμένα στελέχη.

Ο Λαρισαίος καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και ανθρώπων που δουλεύουν στα γηροκομεία καθώς και με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες ομάδες που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός:

Είναι πολύ σημαντικό οι πολιτικοί να αφουγκράζονται την κοινωνία και όχι μόνο τα πολιτικά όργανα που είναι κοντά τους. Και για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης με εκπλήσσει θετικότατα γιατί είναι αρκετοί συνάδελφοι- κι εγώ μέσα σε αυτούς- που προσπαθούμε να πείσουμε στον δημόσιο διάλογο την πολιτεία να επιταχύνει τη διαδικασία του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε κάποιες ομάδες γιατί έρχονται σε επαφή με συμπολίτες μας, πολύ συχνά και με μεγάλο αριθμό. Οι υγειονομικοί, το είχαμε προτείνει αυτό ανήμερα τα Χριστούγεννα του προηγούμενου χρόνου, με τον αγαπητό συνάδελφο καθηγητή Αιματολογίας κ. Βασιλόπουλο.

 

Για το αν πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες:

Η πολιτεία, η κυβέρνηση πρέπει να συζητήσει σοβαρά άλλες δύο κατηγορίες: Αρχικά τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης γιατί οι νέοι μας έχουν ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζονται, και είναι πολύ παρήγορο και πολύ συγκινητικό για εμένα, ενός ανθρώπου της Ιατρικής να γράφονται για να εμβολιαστούν. Και επίσης, ένας άλλος χώρος που χρειάζεται πλήρη εμβολιασμό, είναι τα άτομα που εργάζονται στη διατροφή, στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία, όπου έρχονται σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους. Και θα πρέπει οπωσδήποτε εκτός του ότι προστατεύουν τον εαυτό τους από τους πελάτες, γίνεται και το αντίστροφο.

Για την ενδεχόμενη «κατηγοριοποίηση» των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη:

Το αναφέραμε και πριν… Ένας επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα τον εαυτό του, τους υπαλλήλους του και την οικογένειά του από τη λοίμωξη. Αυτό είναι πάνω από όλα και έχει να κάνει με την υγεία και την επιβίωση των ανθρώπων. Κατά συνέπεια, πολύ σωστά η κυβέρνηση προσανατολίζεται να βάλει στη συζήτηση κι αυτή τη δυνατότητα και νομίζω πως η ίδια η ζωή θα μας οδηγήσει εκεί. Συμπολίτες μας που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, μπορούν να βρουν χώρους διασκέδασης ή αγοράς σε επιχειρήσεις που δεν έχουν αυτό το ερώτημα. Κατά συνέπεια, θα βρεθεί λύση. Είναι σημαντικό για κάποιον να μπορεί να πάρει αυτή την απόφαση.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω