«Η εκκλησία ήταν και είναι δύναμη ενότητας, ενοποιητικό στοιχείο, σημείο αναφοράς όλου του ελληνισμού και όχι αφορμή διαίρεσης και κομματισμού. Το υπογραμμίζω επειδή ζούμε σε καιρούς πονηρούς, σε εποχές σύγχυσης, που δεν λείπουν εκείνοι που επιχειρούν να ψαρέψουν σε θολά νερά επικαλούμενοι δήθεν “ευλογία” της εκκλησίας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την σύναξη των φιλόπτωχων της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Δεμερλιώτισσας στον Σταυρό Φαρσάλων.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ ανταποκρινόμενος στην προτροπή του επιχώριου μητροπολίτη κ. Τιμόθεου να απευθύνει χαιρετισμό, καλωσόρισε τους κληρικούς και τις κυρίες που διακονούν στα Σπίτια Αγάπης και τα Φιλόπτωχα της μητρόπολης. Όπως είπε, «Σεβασμιώτατε χαιρόμαστε που επιλέξατε το περιώνυμο προσκύνημα της Παναγίας Δεμερλιώτισσας για την ετήσια σύναξη των φιλόπτωχων της μητρόπολής μας. Εκκλησία, όπως κατ’ επανάληψη έχετε επισημάνει, δεν είστε μόνο εσείς οι κληρικοί, αλλά όλοι μας, και η παρουσία των κυριών που υπηρετούν στα φιλόπτωχα μαρτυρά του λόγου του αληθές. Είμαστε ευγνώμονες στην εκκλησία για την καθοριστική συμβολή της στην κοινωνική συνοχή, με το πλούσιο φιλανθρωπικό, κοινωνικό της έργο, με στόχο την στήριξη και την αλληλεγγύη στον πάσχοντα και τον αδύναμο συνάνθρωπό μας. Ένα έργο που έγινε ακόμη περισσότερο αντιληπτό στην περίοδο της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης, που μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάστηκε. Όπως, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και την συμβολή της εκκλησίας στην κοινωνική συνοχή, μέσω του κηρύγματος της ελπίδας που δεν επιτρέπει την απογοήτευση και την παραίτηση σε κανέναν, αλλά δίνει δύναμη και αισιοδοξία σε όλους τους εμπερίστατους, γιατί “έχει ο Θεός για όλους”!

Σεβασμιώτατε, υπηρετούμε τον ίδιο λαό, εσείς ως ποίμνιο της εκκλησίας και εμείς ως πολίτες του κοσμικού κράτους. Αν φέρετε επιτυχώς σε πέρας την αποστολή σας, καταρτίζοντας καλούς χριστιανούς, τότε διευκολύνετε και το δικό μας έργο, γιατί ο καλός χριστιανός είναι και καλός πολίτης. Σας ευχαριστούμε για το έργο σας, εσάς και τους συνεργάτες σας, και ιδιαίτερα τις κυρίες, τις εθελόντριες που με φιλότιμο και διάθεση προσφοράς κάνουν πράξη την ευαγγελική προτροπή της έμπρακτης αγάπης στον πλησίον, την αλληλεγγύη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω