Αρκετά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε σχέση με τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, χωρίς βέβαια να λείψουν κάποιες τοπικές βροχές μέχρι και την Τρίτη, στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη δεν περιμένουμε φαινόμενα. Οι βοριάδες δε θα ξεπερνούν τα 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ και τη νέα εβδομάδα και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, σταδιακά.

Νέα επιδείνωση φαίνεται να παρουσιάζει ο καιρός στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

ΣΗΜΕΡΑ
Κατά τόπους αυξημένες συννεφιές με βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, έως 18 βαθμούς στα βόρεια, έως 20-23 στα κεντρικά και νότια και έως 24 με 25 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αντίστοιχα.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες συννεφιές κατά διαστήματα με λίγες τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά, βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες συννεφιές με τοπικές βροχές κυρίως στη Χαλκιδική και τα γύρω ορεινά, βοριάδες 3-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

ΕΥΒΟΙΑ
Συννεφιές κατά περιόδους με τοπικές βροχές, βοριάδες 3-5 μποφόρ με εξασθένηση και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Λίγες συννεφιές κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, μέχρι το απόγευμα και διάσπαρτες σύντομες βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες. Βοριάδες έως 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και λίγο πιο ενισχυμένοι στο Αιγαίο, τοπικά έως 6 μποφόρ και μικρή θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Περισσότερα Εδω