Μπορεί αυτήν την εβδομάδα να μην περιμένουμε κάτι το ακραίο, δε λείπουν όμως οι βροχές ενώ αύριο και ιδιαίτερα μεθαύριο αυτές στα είναι περισσότερες στα ανατολικά, τα βόρεια και το Αιγαίο και θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία, φτάνοντας την Πέμπτη λίγο χαμηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αφού δε θα ξεπερνά τους 30 βαθμούς, κάτι το οποίο οφείλεται και στην περαιτέρω ενίσχυση των βοριάδων που επικρατούν πάλι από σήμερα και θα φτάνουν την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ, τοπικά.

Βελτίωση του καιρού και μικρή επάνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε από την Παρασκευή.

ΣΗΜΕΡΑ
Κατά τόπους αυξημένες συννεφιές, ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά και στις πιο εσωτερικές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ στα βόρεια θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έχει ήδη πέσει λίγο και δε θα ξεπεράσει τους 33-34 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες συννεφιές από το μεσημέρι, βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταδιακή συννεφιά και τοπικές βροχές προς το βράδυ, εξασθένηση των ανέμων στα 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Περισσότερες συννεφιές και τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια. Βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ στα πελάγη και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας, με τις υψηλότερες έως 30-31 τοπικά στα ανατολικά και νότια.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω