Το καλοκαίρι δεν είπε, ως φαίνεται, την τελευταία του λέξη, αφού η ηλιοφάνεια καλά κρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το μελτεμάκι συνεχίζει να φυσάει στο Αιγαίο φτάνοντας και τα 6-7 μποφόρ στα νότια, ενώ και η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αγγίξει και τους 36-37 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά…!

Από την Κυριακή και τη νέα βδομάδα, βέβαια, φαίνεται να πέφτει και πάλι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα επιστρέψουν και οι φθινοπωρινές βροχούλες…

ΣΗΜΕΡΑ
Αρκετός ήλιος στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές με σταδιακή βελτίωση και στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας και της Θράκης λίγες απογευματινές μπόρες. Βοριάδες 3-5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα 7 μποφόρ και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, έως 31-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 28-29 στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Καλοκαιρία, βοριάδες πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ στα ανατολικά και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο συννεφιές και πιθανές μπόρες στα γύρω ορεινά, το μεσημέρι – απόγευμα. Μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Συνεχίζεται ο καλός καιρός, με ηλιοφάνεια, βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ στα Δωδεκάνησα και μικρή περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας, έως 33-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω