ΣΗΜΕΡΑ
Καλός θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, εκτός από τα βορειοανατολικά όπου θα έχουμε τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, από δυτικές διευθύνσεις, θα πνέουν ενισχυμένοι στα 4-6 και στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια, δυτικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές το απόγευμα, βορειοδυτικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Εξαιρετικός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα και με θερμοκρασίες έως 30-32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές και δυτικούς ανέμους 4-6 και στα νότια πελάγη το απόγευμα έως 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη θα μας τα χαλάσει λίγο ο καιρός από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια, ενώ θα γυρίσουν οι άνεμοι σε βοριάδες στα 6-7 μποφόρ και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Βροχερός, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα μάλιστα, θα παραμείνει ο καιρός και την Παρασκευή στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια, που όμως από το απόγευμα θα περιοριστούν στο Α. Αιγαίο, ενώ θα ενισχυθούν κι άλλο οι βοριάδες στα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία…!

Γρήγορη βελτίωση θα παρουσιάσει όμως ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά και τη νέα εβδομάδα, με επάνοδο της θερμοκρασίας, παρόλο που οι άνεμοι θα παραμείνουν αρκετά ισχυροί στο Αιγαίο, στα 7 και τοπικά το Σάββατο 8 μποφόρ.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος της ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών & Κρίσεων
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Περισσότερα Εδω