Συννεφιασμένος και βροχερός θα είναι ο καιρός κατά διαστήματα σήμερα στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου ο ήλιος θα κυριαρχεί, ενώ τα περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την τις Σποράδες, την Α. Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και από το βράδυ στο ΒΑ. Αιγαίο.

Τα φαινόμενα μάλιστα θα είναι κατά διαστήματα και τόπους ισχυρά στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες, τη ΒΑ. Στερεά και την Πελοπόννησο μέχρι αύριο το ξημέρωμα και υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες στις εν λόγω περιοχές…

Από αύριο το μεσημέρι βέβαια ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα και το Σάββατο θα είναι καλός, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία και θα πέσουν κι άλλο οι άνεμοι. Την Κυριακή, βέβαια, περιμένουμε πάλι ένα νέο βαρομετρικό από τα δυτικά, που θα τα επηρεάσει, στην υπόλοιπη χώρα όμως δεν αναμένουμε κάτι το ιδιαίτερο παρά μόνο λίγες συννεφιές.

ΣΗΜΕΡΑ
Συννεφιές και τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο σε Θεσσαλία, Σποράδες, Πελοπόννησο και Δ. Κρήτη και κυρίως σε Κεντρική – Β. Εύβοια, ΒΑ. Στερεά και ΒΑ. Αιγαίο το βράδυ. Οι βοριάδες εξασθενημένοι, δε θα ξεπερνούν στο Ιόνιο στα 3-4 και στο ΝΑ. Αιγαίο τα 6 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία δεν αλλάζει σημαντικά και θα φτάσει πάλι τους 25-27 βαθμούς σε αρκετές περιοχές και τους 29 στα Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ
Συννεφιές με τοπικές βροχές κατά διαστήματα κυρίως στα βορειοανατολικά όπου πιθανώς να βγάλει και καταιγίδα, βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συννεφιές με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα, με εξασθένηση όμως μέχρι το βράδυ. Βοριάδες 3-4 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Αρχικά λίγες συννεφιές με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς έντονές κατά τόπους ακόμα τις πολύ πρωινές ώρες σε Εύβοια, Σποράδες και ΒΑ. Αιγαίο και βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι – απόγευμα σε όλη τη χώρα. Βοριάδες, εξασθενημένοι έως 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο τοπικά 5-6 και τοπικά 7 στα νοτιοανατολικά. Άνοδος θερμοκρασίας, έως 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 28 στα νησιά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Περισσότερα Εδω