Η Όλγα Κεφαλογιάννη παραχώρησε μια ειλικρινή συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Σάββα Μπίτζα όπου μίλησε εκτενώς για την μητρότητα, τη σχέση της με τον Μίνωα Μάτσα και τις διαφορετικές γιορτές που πέρασαν φέτος.

Η γνωστή πολιτικός έγινε μητέρα για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβρη φέροντας στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά της, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Από εκείνη τη στιγμή, η Όλγα Κεφαλογιάννη είδε τη ζωή της να αλλάζει ολοκληρωτικά!

Διάβασε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Όλγα Κεφαλογιάννη στο περιοδικό Hello!

Αυτές ήταν οι πιο διαφορετικές γιορτές της ζωής σας, σωστά;

Μετά την παιδική μου ηλικία, είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι ξανά παιδί. Δεν μπορώ να θυμηθώ πως ήταν η ζωή πριν από τα παιδιά. Οι ημέρες είναι γεμάτες, και σε επίπεδο συναισθημάτων και όσον αφορά́ τη συνεχή ενασχόληση με τα μωρά. Η λέξη που περιγράφει το συναίσθημά μου είναι «γεμάτη».

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο σκέψης σας από τότε που γίνατε μητέρα;

Η μητρότητα είναι μια τεράστια αλλαγή στη ζωή μιας γυναίκας. Για μένα, είναι σαν να έχω κάνει επανεκκίνηση . Οι προτεραιότητες, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μου έχουν μπει πλέον σε μια τελείως διαφορετική προοπτική. Ξέρω βέβαια ότι έχω μπροστά μου μια μεγάλη διαδρομή, η οποία όμως είναι συναρπαστική́.

 

Πώς είστε ως μητέρα;

Είναι κάτι που έκανα συνειδητά και επιθυμούσα πολύ. Ξέρετε, σε ένα βαθμό το είχα ξεγράψει. Και τώρα που το σκέφτομαι, αισθάνομαι πως είναι σαν να μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου. Αυτό που θέλω είναι να είμαι διαρκώς μαζί με τα μωρά μου, να τους δώσω όσο το δυνατόν περισσότερο από́ μένα.

Μέσα σε αυτό το διάστημα που είστε μητέρα τι έχετε μάθει;

Πιστεύω ότι τα παιδιά́ τα φέρνουμε στον κόσμο και για να τα μάθουμε, αλλά́ και για να μας μάθουν πράγματα. Κάθε γονιός μαθαίνει να έχει μεγαλύτερη υπομονή και ψυχραιμία. Το σπουδαιότερο μάθημα όμως είναι ότι ξέρει πως αποτελεί το δίχτυ ασφάλειας για κάποιον άλλο, κι αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Η μητρότητα είναι κάτι που θέλατε να σας συμβεί από πάντα;

Πριν από μερικά χρόνια, σε μια συνέντευξη στο περιοδικό σας, είχα ομολογήσει ότι η μητρότητα είναι το πιο σημαντικό βήμα που μπορεί́ να κάνει μια γυναίκα, κι εμένα δεν μου είχε τύχει. Όπως σας είπα και πριν, ήθελα πολύ να γίνω μητέρα, αλλά οι καταστάσεις δεν είχαν έρθει έτσι ώστε να το επιτύχω. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που θεωρώ ότι αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου.

Όταν ο γιατρός σας είπε ότι κυοφορείτε δίδυμα, πώς νιώσατε με το σύζυγο σας;

Χαρήκαμε πολύ που μάθαμε ότι αν όλα εξελίσσονταν καλά, θα αποκτούσαμε δύο μωράκια, καθώς κι εγώ έχω μεγαλώσει σε οικογένεια με αδέρφια, κι αυτό ήταν και είναι κάτι πολύ σημαντικό και όμορφο. Βέβαια, για να μην κρυβόμαστε, λόγω της ηλικίας μου, αισθάνθηκα μεγαλύτερο φόβο για την πορεία της εγκυμοσύνης. Είναι πολύ δυσκολότερη η δίδυμη κύηση. Πλέον, όμως, ζούμε μέσα στην ευτυχία έχοντας δυο μωράκια, τα οποία μάλιστα δείχνουν από τώρα ότι έχουν τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες.

Πού διαφέρουν τα παιδιά σας;

Η κόρη μας είναι ίσως πιο απαιτητική, διεκδικητική και επιμονή. Ο γιος μας είναι πιο cool και υπομονετικός, ενώ σου δίνει την αίσθηση ότι και μόνος του μπορεί να περάσει καλά. Είναι αυτάρκης!

Το ταξίδι της εγκυμοσύνης τι γεύση σάς άφησε;

Εκτός από το πρώτο τρίμηνο, κατά το οποίο αντιμετώπιζα κάποιες δυσκολίες, το υπόλοιπο διάστημα πέρασε σχετικά εύκολα. Εκείνος που με στήριξε πολύ και δεν με άφησε λεπτό μόνη μου ήταν ο σύζυγός μου -κι αυτό είναι το πιο σημαντικό- ότι το μεγάλο αυτό ταξίδι το έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή μαζί.

Όταν κρατήσατε στην αγκαλιά σας τα παιδιά σας, πώς νιώσατε;

Τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν είναι μοναδικά. Δεν μπορώ να τα περιγράψω. Είναι πρωτόγνωρα, δεν ήξερες ότι υπήρχαν.

Ο Μίνως Μάτσας πώς είναι ως πατέρας;

Είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και ως πατέρας και ως σύντροφος. Είναι πολύ τρυφερός και δοτικός. Ως μουσικός, εισάγει τα
παιδιά από νωρίς στο μαγικό κόσμο της μουσικής. Τα βάζει πάνω στο πιάνο, τους παίζει και τους μιλά παράλληλα. Έχει προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες τους και θα έλεγα ότι αρκετές φορές είναι ένα βήμα μπροστά από μένα. Έχει μάθει μέσα από τη μουσική να προσεγγίζει τις καταστάσεις με συγκρότηση και ηρεμία και οι αντιδράσεις του με τα παιδιά είναι πιο ψύχραιμες.

Αλλάζει η σχέση ενός ζευγαριού με τον ερχομό των παιδιών;

Εμάς μας έχει φέρει ακόμα πιο κοντά. Έχουμε συμφωνήσει ότι όσο προσπαθούμε για τα παιδιά μας τόσο θα προσπαθούμε και για
τη σχέση μας, η οποία είναι εξίσου σημαντική.

Ο σύντροφός σας σας ζήτησε να γίνετε γυναίκα του με ευφάνταστο τρόπο, καθότι καλλιτέχνης;

Ναι! Μάλιστα έγραψε και κάτι. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η πρόταση έγινε σε ένα πολύ ωραίο σημείο κάτω από την Ακρόπολη το οποίο έχει ισχυρό συμβολισμό για εμάς και τη σχέση μας.

Έχετε σκεφτεί́ τα ονόματα που θα δώσετε στα παιδιά σας;

Ναι! Θα τιμήσουμε την παράδοση!

Φωτογραφίες: Instagram, NDP, Πέτρος Χόντος

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω