Ήταν Απρίλης του 2016, ο ΣΥΡΙΖΑ στα φόρτε του, η Νέα Δημοκρατία αναζητούσε το βηματισμό της στην μετά Σαμαρά εποχή. Οι δε πάλαι ποτέ ισχυροί κομματικοί της μηχανισμοί στην επαρχία, οι ΝΟΔΕ σε πλήρη αποσύνθεση, τραυματισμένες βαρύτατα από την αποστροφή και την απαξίωση που γέννησε η μνημονιακή αποκαθήλωση του παραδοσιακού δικομματισμού.

Ο περίπου σαραντάρης τότε, δικηγόρος από τα Φάρσαλα, είχε αποφασίσει να εμπλακεί στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας διεκδικώντας την προεδρία της Νομαρχιακής Οργάνωσης απέναντι στον Λαρισαίο Βαγγέλη Παπαλέξη.

Γιος του αειμνήστου Δημήτρη Καπετάνου, νομαρχιακού συμβούλου, κοινοτάρχη και δημάρχου Ναρθακίου, μεγάλωσε σε ένα αμιγώς πολιτικό περιβάλλον και πολύ γρήγορα μπήκε μέσα του το μικρόβιο της πολιτικής.

Από την εντυπωσιακή κεντρική προεκλογική ομιλία του Χρήστου Καπετάνου, στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ

Με ποσοστό 49,99% έφτασε πολύ κοντά στο να εκλεγεί δήμαρχος Φαρσάλων, το 2014 για μόλις μερικές δεκάδες ψήφους, οπότε κατόπιν εστίασε στο ανώτατο κομματικό όργανο της κεντροδεξιάς παραδοσιακής παράταξης και κατάφερε κόντρα στα προγνωστικά να εκλεγεί στην προεδρία της.

Ο δε, αστικός μύθος, λέει πως η καταμέτρηση επιφύλασσε χιτσκοκικό σασπένς, καθώς ενώ ο κ. Παπαλέξης προηγούνταν με 50 ψήφους έναντι 46 και με μόλις 5 υπολειπόμενα μη καταμετρημένα ψηφοδέλτια, η κάλπη έφερε τα πάνω – κάτω δίνοντας τη νίκη στον Καπετάνο. Μία συγκλονιστική επικράτηση που έμελλε να ανοίξει το δρόμο για μία λαμπρή πολιτική καριέρα.

Οι οργανωτικές του ικανότητες φάνηκαν από νωρίς, όταν κατάφερε να φέρει σε πρωτόγνωρο λειτουργικό επίπεδο τη ΝΟΔΕ αξιοποιώντας σε πρώτο στάδιο προσωπικές του γνωριμίες. Ακολούθησαν αμέτρητες περιοδείες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της εκλογικής περιφέρειας Λάρισας, ταυτόχρονα με τη δημοσκοπική άνοδο της Νέας Δημοκρατίας. Το ποτάμι δε γύριζε πίσω. Το 2019 πλησίαζε μαζί με τη διαφαινόμενη επάνοδο της «γαλάζιας» παράταξης στην εξουσία. Ένα χρόνο πριν, ο Χρήστος Καπετάνος θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για τη νομαρχιακή επιτροπή και εκλέγεται με εμφατικό τρόπο με ποσοστό 64,2%.

Από παλαιότερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΟΔΕ Λάρισας της Ν.Δ.

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη πορεία, ο Σαρακατσάνος δικηγόρος αρχίζει να «χτίζει» και μία σχέση αλληλοεκτίμησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο μετέπειτα πρωθυπουργός δε δίστασε δημόσια να χαρακτηρίσει τη ΝΟΔΕ Λάρισας ως «πρότυπο». Οι σειρήνες ήχησαν στα αυτιά του κ. Καπετάνου για τις βουλευτικές εκλογές του 2019, όμως ο ίδιος θεωρούσε πως η κατάλληλη συγκυρία δεν είχε έλθει ακόμη.

Έκλεισε τον κύκλο του στη ΝΟΔΕ παραδίδοντας την σκυτάλη στο νυν πρόεδρο της, όμως παρέμεινε ενεργός στην τοπική πολιτική σκηνή.

Τα τελευταία δύο χρόνια, με περισσότερο σθένος συνέχισε τις επαφές σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Λάρισας, έχοντας όμως ήδη χτίσει ισχυρούς δεσμούς και δημιουργήσει «πυρήνες» σχεδόν παντού.

Αυτό εξάλλου ήταν και το «κλειδί» στην εντυπωσιακή του επίδοση στις πρόσφατες εκλογές: Το ότι μέσα από μία αδιάκοπη πολιτική δράση, κατάφερε να «αλώσει κάστρα» και να «σπάσει» το υπερδεκαετές δίπολο Χαρακόπουλου – Κέλλα.

Το δε, σημείο καμπής στην προεκλογική του καμπάνια ήταν η απόφασή του να πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο κλειστό γήπεδο του Αλκαζάρ, εκεί όπου μόνον πρωθυπουργοί είχαν μιλήσει μέχρι τότε. Και το στοίχημά του ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας παράλληλα μία εντυπωσιακή παράσταση νίκης που έκανε πλέον πολλούς νεοδημοκρατές να μιλούν λίγο πριν την κάλπη για «υποψηφιότητα κινηματικού χαρακτήρα».

Πανηγυρισμοί στο γραφείο του το βράδι των εκλογών

Και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά: Ο Χρήστος Καπετάνος εξελέγη τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, με περισσότερους από 25.000 σταυρούς, στην παρθενική του εμφάνιση  στο ψηφοδέλτιο! Κατάφερε δε, η Νέα Δημοκρατία να πάρει στη γενέτεριά του τα Φάρσαλα, ιστορικό  ποσοστό 50%, αποδεικνύοντας πως ήταν μία υποψηφιότητα που υποστηρίχθηκε όχι μόνο από παραδοσιακά κεντροδεξιούς, αλλά και από πολλές άλλων ιδεολογικών προτιμήσεων! Τερμάτισε πρώτος στους Δήμους Φαρσάλων (και με ρεκόρ μονοσταυριών) και Τεμπών, δεύτερος σε Λάρισα και Κιλελέρ, τρίτος σε Αγιά και Τύρναβο και τέταρτος στην Ελασσόνα.

Η επόμενη ημέρα φυσικά βάζει τον πήχη των προσδοκιών ψηλά για τον Χρήστο Καπετάνο, που όμως απέδειξε πως με στοχοπροσήλωση και εργατικότητα, ο καθένας μπορεί να γράψει το δικό του παραμύθι, με ένα αίσιο τέλος…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω