Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πύλης συμμετέχει ενεργά στον «Μύλο των Ξωτικών» με την λειτουργία περιπτέρου προώθησης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής του Ορεινού Όγκου και γενικότερα όλων των σημείων ενδιαφέροντος σε όλες τις Κοινότητες.

Φέτος το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δ.Πύλης για πρώτη φορά σε συνεργασία με τοπικούς φορείς που εμπλέκονται με τον έναν ή άλλο τρόπο με τον Τουρισμό και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών ( όχι μόνο την περίοδο των γιορτών αλλά όλο το χρόνο) και ιδιαίτερα με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης και τον ΟΠΟΠ, προχώρησε σε μία σειρά από υποστηρικτικές δράσεις, με στόχο την καλύτερη προβολή της περιοχής και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.

Έτσι εκτός από το Περίπτερο προβολής του Δήμου Πύλης που βρίσκεται στην είσοδο του θεματικού πάρκου υλοποιούνται και τα ακόλουθα:

  • Το Α.Τ.Τ.Ο.Α. και ο υπεύθυνος διαχείρισης της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Πύλης www.dimospylis.gr/tourismos αφού επικαιροποίησαν τα στοιχεία τουριστικού περιεχομένου, δημιούργησαν επιπλέον ένα QR code με στοιχεία που μπορούν να ενημερώσουν έναν επισκέπτη για το πώς μπορεί να οργανώσει καλύτερα το ταξίδι του στην περιοχή και που μπορεί να εξυπηρετηθεί σε ολόκληρο το Δήμο ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Μπαίνοντας στον ιστότοπο αναπτύσσονται ιστορικά, ψυχαγωγικά, ενημερωτικά και άλλα στοιχεία για κάθε κοινότητα χωριστά, αλλά και κοινά για όλο το Δήμο, που βοηθούν στην άνετη και αβίαστη διαμονή «όπου σταθείς και όπου βρεθείς». Αυτά τα στοιχεία πρόσβασης έχουν αναρτηθεί και σε κομβικά σημεία διέλευσης επισκεπτών και έχουν αποσταλεί σε όλες τις επιχειρήσεις εξυπηρέτησης σε όλο το Δήμο.
  • Άλλα και για αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά μέσα έχει γίνει πρόβλεψη και θα γίνεται διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού από το περίπτερο.
  • Διαφημιστικό και προωθητικό υλικό θα μπορούν να φέρνουν και οι επαγγελματίες της περιοχής, το οποίο αναρτάται σε εμφανές σημείο και διανέμεται σε όποιον το επιθυμεί.
  • Όσο για τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν ανά Κοινότητα τόσο από το Δήμο όσο και από κατά τόπους φορείς θα δίνονται πληροφορίες από το προσωπικό του Περιπτέρου και από τον ιστότοπο του Δήμου με διαρκή ενημέρωση.
  • Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης εκτός από την σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει, θα διανέμει προωθητικό υλικό ως χορηγός και διοργανώνει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με όλα τα μέτρα προστασίας στην Κοινότητα Πύλης την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 από τις 11.00π.μ. ως και τις 14.00μ.μ., καιρού επιτρέποντος…
  • Τέλος και ο ΟΠΟΠ προγραμματίζει εκδηλώσεις που θα προβάλουν τις ομορφιές της Πύλης και θα ξεναγήσουν και θα ψυχαγωγήσουν το κοινό στην όμορφη κοιλάδα του Πορταϊκού Ποταμού, στην Πόρτα Παναγιά, το αναρριχητικό πεδίο και των γύρω μονοπατιών (για τις ακριβείς ημερομηνίες και προϋποθέσεις συμμετοχής θα υπάρχει ενημέρωση μέσω ανακοινώσεων και του ιστότοπου του ΟΠΟΠ και του Δήμου Πύλης).

Ο Δήμος Πύλης σας προσκαλεί να τον επισκεφτείτε και να περάσετε ευχάριστα στις άριστες υποδομές μας και τα μαγευτικά μέρη μας! Καλές Γιορτές σε όλους!

Περισσότερα Εδω