Βολές προς τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα, από τέσσερις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “ΣυνΠολιτεια Δήμου Τυρνάβου” σχετικά με τον δρόμο που ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο και συναντά τον δρόμο για το Δαμάσι στο ύψος του ξενοδοχείου Φάρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που συνοδέυεται με φωτογραφίες:

κ. Δήμαρχε, από εδώ περνάει η ανάπτυξη του Τυρνάβου. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη τη πόλη του Τυρνάβου. Είναι ο δρόμος (μέρος του οποίου έχει ήδη κατασκευαστεί), που ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο και συναντά τον δρόμο για το Δαμάσι στο ύψος του ξενοδοχείου Φάρος.Αυτόν τον δρόμο θα χρησιμοποιούν κυρίως τα βαρέα οχήματα (φορτηγά κ.λ.π.) παρακάμπτοντας τον Τύρναβο και δεν θα περνούν από την κεντρική πλατεία της πόλης.Με την ολοκλήρωσή του, αυτόματα αποχαρακτηρίζεται ο κεντρικός δρόμος (από την Τούμπα μέχρι τα φανάρια στο τέλος της Πολυτεχνείου) ο οποίος από Εθνική Οδός, γίνεται δημοτική οδός.Εφόσον γίνει δημοτική οδός, τότε ξεκινά η συνολική αναβάθμιση στο κέντρο της πόλης με την δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρόμων κ.λ.π.

Στον σχεδιασμό της νέας πόλης και αφού γίνουν οι κυκλοφοριακές μελέτες, μπορεί να ενταχθεί η πεζοδρόμηση του δρόμου ανάμεσα στην κεντρική πλατεία και την Εθνική τράπεζα. Τελευταία παρέμβαση θα ήταν η ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας και η προσαρμογή της στις νέες λειτουργίες που δημιουργεί η συνολική ανάπλαση του κέντρου της πόλης.Ανάπλαση που ένα μέρος της (από την είσοδο της πόλης μέχρι την πλατεία αγοράς αλλά και στους χώρους γύρω από την λαϊκή αγορά), ξεκίνησε να υλοποιείται από την προηγούμενη δημοτική αρχή, το 2015 και ολοκληρώνεται στους επόμενους μήνες. -Έτσι έπρεπε να είχαν εξελιχθεί χρονικά τα έργα, μετά από ενέργειες του Δήμου.-Έτσι έπρεπε να δρομολογήσει τα πράγματα ο Δήμαρχος έαν ιεραρχούσε τις ανάγκεςκαι αναγνώριζε την βασική προτεραιότητα για την ανάπτυξη της πόλης.-Αν αναγνώριζε, πως πρώτη προτεραιότητα είναι να προχωρήσει το έργοτης βορειοδυτικής παράκαμψης.-Εάν είχε καταλάβει, πως παρέλαβε ένα έτοιμο για υλοποίηση έργο καισυνέχιζε τις ενέργειες των προηγούμενων. Έτσι θα έρχονταν η ανάπτυξη στην πόλη και θα ζωντάνευε η οικονομική δραστηριότητα στο κέντρο της.Αυτά θα έκανε ένας Δήμαρχος που ξέρει να βάζει προτεραιότητες και να οργανώνει την επόμενη μέρα της πόλης.Αλλά ο σημερινός (και μόνο για τους δικούς του λόγους), τα κάνει όλα ανάποδα. Αλλάζει τα πλακάκια στην πλατεία καταδικάζοντας  για πολλά χρόνια την πόλη στην υπανάπτυξη.

Τσιόπας ΧρήστοςΠαιδή-Νασίκα ΜαρίαΣουρλατζή ΡούλαΛαγκιώλη-Μπίλιου ΦανήΔημοτικοί Σύμβουλοι ΣυνΠολιτεια Δήμου Τυρνάβου

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω