Μια ξεχωριστή ανάρτηση έκανε ο γνωστός Βολιώτης πνευμονολόγος κ. Κωνσταντίνος Χρήστου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενος στην εμπειρία του στο Νοσοκομείο Βόλου, αυτή τη φορά ως γιατρός, καθώς είναι ένας από τους έντεκα ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι ενισχύουν το Αχιλλοπούλειο με εφημερίες, για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ανάγκη που υπάρχει με τους ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Ο κ. Χρήστου πριν σχεδόν ένα χρόνο είχε νοσηλευτεί ο ίδιος στο Νοσοκομείο με κορωνοϊό και πραγματικά είχε δώσει μεγάλη και πολύμηνη μάχη. Γι’ αυτή του δε την εμπειρία είχε μιλήσει στο Συνέδριο «Ημέρες Πνευμονολογίας» (Δείτε ΕΔΩ) συγκλονίζοντας με την περιγραφή του.

Αυτή η φορά η επιστροφή του στο Νοσοκομείο γίνεται ως γιατρός για να βοηθήσει στους ασθενείς σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουν.

Αυτή είναι η ανάρτηση του γιατρού μετά από την εφημερία του: » Ένα χρόνο μετά την εισαγωγή μου με κορονο-ιό και την μετέπειτα «νεκρανάσταση» μου, η μοίρα (και η επιστράτευση της κυβέρνησης) με βρίσκει πάλι στο Γ.Ν.Βολου. Αυτή τη φορά ως εθελοντής εφημερεύον ιατρός στις κλινικές Covid-19. Παρά τη συγκίνηση να βρεθώ έξω από την πόρτα του παρ’ ολίγον θανάτου μου (κοίτα φώτο),  παρά τη δυσκολία από την ειδική προστατευτική στολή (κοίτα φωτο), και παρά το βαρυ φορτίο των μεχρι τωρα 3 θανατων σε περιπου 90 νοσηλευομενους, η εμπειρία είναι συγκλονιστική! Καλώ και άλλους συναδέλφους, ιδίως τους νεαρότερους, μέλη του Ι.Σ.Μαγνησίας να βοηθήσουν τους εμπροσθοφύλακες της μάχης με τον κορονο-ιό. Μήτσιου Εύη, Ποτολιδης Ευάγγελος (ειδικοι),  Μαργαρίτης Δημήτριος- Απόστολος, Τζικοπουλου Μαρία, , Νικητοπουλος Σταυρος (ειδικευομενοι) οι εφημερεύοντες σήμερα Κυριακή: εξαιρετικοί συνάδελφοι, ακούραστοι ιατροί, υπέροχοι άνθρωποι! Θεωρώ πως βοήθησα κι εγώ στο έργο σας….!»

Περισσότερα Εδω