«Με ωμότητα και κυνισμό, επιχειρεί να «στήσει» ένα ισχυρό δίκτυο προπαγάνδας ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών», σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Λαρισαίων Κοινόν, αφήνοντας σοβαρές αιχμές στον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις σε δύο δημοσιογράφους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μην τηρώντας καν τα προσχήματα, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, με ωμότητα και κυνισμό, επιχειρεί να «στήσει» ένα ισχυρό δίκτυο προπαγάνδας ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, άκουσον – άκουσον, «προσέλαβε» με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης (καμία αξιοκρατία, αποφασίζω και διατάζω) δύο δημοσιογράφους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο για να «δώσουν ζωντάνια και φρεσκάδα στο πρόγραμμα»!

Έκαστος από τους δημοσιογράφους, όπως πληροφορηθήκαμε από τη «Διαύγεια» θα λάβει 6.000 ευρώ. «Μικρή» λεπτομέρεια: Και οι δύο δημοσιογράφοι είναι βασικά στελέχη ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης της πόλης που ουδέποτε έκρυψε τη στήριξή του στον Δήμαρχο Λαρισαίων και στον πολιτικό χώρο που ο ίδιος πρεσβεύει. Με απλά λόγια, οι δύο βασικοί δημοσιογράφοι ενός μέσου, θα είναι κατά την προεκλογική περίοδο, έμμισθοι από τον κ. Καλογιάννη!

Είναι ξεκάθαρο πως στην αγωνία της επανεκλογής του, ο Δήμαρχος Λαρισαίων επιχειρεί να αλώσει ένα ολόκληρο μέσο ενημέρωσης, με χρήματα των φορολογούμενων Λαρισαίων.  Χρήματα που θα μπορούσαν να δαπανηθούν και να πιάσουν τόπο, δίνονται δήθεν για να «φρεσκαριστεί και να αποκτήσει ζωντάνια» το πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφώνου!

Αν θέλει προπαγάνδα ο κ. Καλογιάννης, ας το κάνει με χρήματα από την τσέπη του, όχι από το υστέρημα της κοινωνίας, στην κρίση της οποίας τον παραδίδουμε. Το Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας δεν είναι ένα «λάφυρο» που το χρησιμοποιεί ο κάθε Δήμαρχος για τη δημιουργία προσωπικού του «στρατού» και την προβολή του με την «τακτοποίηση ημετέρων».

Η «Λαρισαίων Κοινόν» ζητά την άμεση συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής επιτροπής για το δημοτικό ραδιόφωνο, όπου θα κληθεί ο κ.Καλογιάννης να δώσει τις απαραίτητες και επιβεβλημένες εξηγήσεις. Επιπλέον, πρέπει να συζητηθεί και να αποφασισθεί η άμεση ένταξή του δημοτικού ραδιοφώνου στον αναπτυξιακό οργανισμό, ώστε να αποκτήσει νομιμότητα στην λειτουργία του και να σταματήσει να λειτουργεί «στον αέρα».

Το Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας ανήκει στον Δημοκρατικό Λαό της Λάρισας και πρέπει -επιτέλους-να αξιοποιήσει τον πραγματικό θησαυρό των ραδιοφωνικών παραγωγών, των εκπομπών, των συνεντεύξεων και του αρχείου του. Υπάρχουν τόσα που πρέπει και να σωθούν και να γίνουν κτήμα όλων των Λαρισαίων. Θα είναι μια τεράστια συμβολή στην ίδια την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της.

Υ.Γ Για να προλάβουμε τους τυχόν «καλοθελητές», τονίζουμε ότι η ανακοίνωση μας δεν στρέφεται εναντίον των δημοσιογράφων στους οποίους υπήρξε απευθείας ανάθεση».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω