Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» στη «Ριζούπολη» απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς οι δυο ομάδες έμειναν ισόπαλες στο 0-0, στην επιστροφή του Κώστα Μανωλά στους «ερυθρόλευκους».

Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας και «λαβωμένο» παράλληλα Απόλλωνα, μένοντας στο 0-0.

Με αυτήν την ισοπαλία, οι Πειραιώτες παρέμειναν στην κορυφή της κατάταξης με 42 βαθμούς και 9 αντίστοιχα περισσότερους από τη δεύτερη ΑΕΚ, ενώ ο Απόλλωνας παρέμεινε στην τελευταία θέση με 8 βαθμούς, πλησιάζοντας Ατρόμητο και Λαμία που έχουν ματς περισσότερα.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση και μάλιστα μόλις στο 11ο λεπτό απείλησε με την τεράστια ευκαιρία του Καμαρά να σταματάει στον Νταβίνο Βερχούλστ. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν ακόμη πιο πιεστικοί και στο 31′, έχασαν διπλή ευκαιρία με τις προσπάθειες του Μπουχαλάκη.

Το γκολ δεν ήρθε ποτέ στο πρώτο μέρος για τους Πειραιώτες παρά την πίεση και της χαμένες ευκαιρίες τους. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Τικίνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά που σταμάτησε ξανά πάνω στον Βέλγο τερματοφύλακα του Απόλλωνα, ενώ λίγο αργότερα ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ προσπάθησε με σουτ έξω από την περιοχή, όμως και πάλι ο Βερχούλστ ήταν εκεί.

Οι φιλοξενούμενοι διαρκώς πίεζαν για την επίτευξη ενός τέρματος, το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Στο 72ο λεπτό μάλιστα είδαν τον Ελ Αραμπί να χάνει τρομερή ευκαιρία εξ επαφής. Τέλος, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 76′ μετά τη μονομαχία του Μπα με τον Γιαννιώτα.

Τα βλέμματα φυσικά έπεσαν και στον Κώστα Μανωλά, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση αντικαθιστώντας τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, συμμετέχοντας για πρώτη φορά με τους «ερυθρόλευκους» μετά από οκτώ χρόνια στη Super Leauge.

Η κατάσταση στο παιχνίδι δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα και έτσι ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να πάρει παρά τις απουσίες του την ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στη «Ριζούπολη».

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Κραγιόπουλος, Βιτλής, Γιακιμόφσκι, Βέρχουλστ, Ιωαννίδης – Εμβιλά

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80΄ Γιαννάκη), Φαν Λα Πάρα (90΄+5 Ντάουντα), Ιωαννίδης (86΄ Δούμας), Σίνεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Καρμπόβνικ (85΄ Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (85΄ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90΄+2 Σουρλής), Καμαρά (46΄ Τικίνιο), Μασούρας (57΄ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Περισσότερα Εδω