Η «ακτινογραφία» της Θεσσαλίας, η αποτύπωση της εικόνας δηλαδή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ήταν ο στόχος της περιοδείας κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο νομό Λάρισας, όπως τονίστηκε από τη βουλευτή του κόμματος κα Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Σήμερα αντιμετωπίσαμε τετ α τετ την απόλυτη καταστροφή. Βρισκόμαστε σε ώρα μηδέν. Εκφράζω την προσωπική μου αγωνία και ζητώ από όλο το πολιτικό σύστημα να έρθει στη Θεσσαλία και να δει αυτά που είδαμε εμείς. Είδαμε εικόνες που είχαμε καταγράψει μόλις μία εβδομάδα μετά τις πλημμύρες. Ανθρώπους σε απόγνωση, έτοιμους να εγκαταλείψουν τα ορεινά χωριά» είπε χαρακτηριστικά η κα Λιακούλη.

Μιλώντας για τη σημερινή επίσκεψή της στην Κρανιά Ελασσόνας τόνισε πως δεν υπάρχει «κανένα κίνητρο απ’ τους ανθρώπους να μείνουν εκεί, να περισώσουν τις εγκαταστάσεις και να προχωρήσουν παρακάτω. Οι περισσότεροι εξομολογήθηκαν πως είναι έτοιμοι να κατηφορίσουν προς τα αστικά κέντρα». Ακόμη, έκανε λόγο για ένα «μελανό τοπίο» αναφερόμενη στον Τύρναβο και συγκεκριμένα στον Αμπελώνα.

Όπως σημείωσε «η περιοχή μας είναι ένας βούρκος, γεμάτος με νερά βρώμικα, τα οποία έχουν χρονίσει και έχουν δημιουργήσει απέραντη δυσοσμία», ενώ ρίχνοντας «πυρά» προς την Κυβέρνηση υπογράμμισε πως «η επόμενη ημέρα δεν έχει σχεδιαστεί».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της:

«Δεν είδα κάτι που δεν περίμενα να δω. Είχα πλήρη ενημέρωση για το συμβαίνει στη Θεσσαλία. Όσο περνάνε οι ημέρες ολοένας και λιγότεροι στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων συγκινούνται για τη Θεσσαλία. Καθώς πέφτουν τα νερά, πέφτει και το ενδιαφέρον. Δεν είναι δυνατόν οι Εργατικές Κατοικίες να βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση. Τα ισόγεια έχουν εγκαταλειφθεί όλα.» είπε από πλευράς του ο βουλευτής Κοζάνης κ. Πάρης Κουκουλόπουλος.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Η τριήμερη περιοδεία του κλιμακίου στην περιοχή μας κορυφώνεται με την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Όπως γνωστοποίησε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Λάρισας, ο πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Θεοφράστου), μεθαύριο στις 11 το πρωί.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω