Διήμερες εκδηλώσεις με θέμα τον αθλητισμό στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, διοργανώνει στις 28/7 και στις 3/8 στην Ικαρία, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η Τ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ και η Τ.Ο. Ικαρίας της ΚΝΕ προσκαλούν όλα τα αθλητικά σωματεία και τη νεολαία του νησιού στις εκδηλώσεις σχετικά με τον Αθλητισμό με θέμα: «Ο Αθλητισμός στο βορειοανατολικό Αιγαίο την περίοδο του Μεσοπολέμου», με αναφορά στις ομάδες και τους αθλητές της Ικαρίας.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιούλη, στο Χριστό Ραχών (γήπεδο μπάσκετ) και η δεύτερη την Τρίτη 3 Αυγούστου στην πλατεία Αγίου Κηρύκου. Ώρες εκδηλώσεων 9 μμ.

Σε αυτές θα γίνουν συνοπτικές παρουσιάσεις των θέσεων  μας για τον αθλητισμό καθώς και αρχειακού υλικού από την έρευνα του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νάσου Μπράτσου.

Μαθαίνοντας από την ιστορία των αθλητικών συλλόγων και των αθλητών των νησιών  του βορείου Αιγαίου σε πολύ δύσκολες εποχές, εμπνεόμαστε και επιμένουμε να διεκδικούμε  όσα  σήμερα θεωρούμε ως αναγκαία .

Πιστεύοντας στην ευρύτερη αξία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του.

« Ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους», σε αυτή την φράση συμπυκνώνεται η αντίληψή μας, η πρόταση του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό αλλά και η αντιπαράθεσή μας με το σημερινό σύστημα.
Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας».

Περισσότερα Εδω