Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι στην Τούμπα που σημαδεύτηκε από 40λεπτη διακοπή λόγω εισβολής οπαδών των γηπεδούχων, ο Άρης «άλωσε» μετά από 11 χρόνια την έδρα του ΠΑΟΚ με γκολ του Ντανιέλ Μαντσίνι στο 41΄. Mε τη νίκη αυτή ο Άρης ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας μαζί τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε πια πίσω 10 βαθμούς από την κορυφή. Δύο περίπου λεπτά πριν την λήξη και των καθυστερήσεων του ντέρμπι, οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα, ενώ «πολεμικό» ήταν για αρκετή ώρα το σκηνικό στο γήπεδο με πολλές κροτίδες και καπνογόνα που έπεσαν από τις κερκίδες, και τα ΜΑΤ που μπήκαν για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε περίσσιο πάθος και δύναμη και ο Άρης, που είχε ουσία στο παιχνίδι του, πέτυχε μια νίκη που ήρθε για να «επουλώσει» τις πληγές από την συντριβή από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Βικελίδης». Αντίθετα ο ΠΑΟΚ, που θα κληθεί προφανώς από την Αθλητική Δικαιοσύνη, για τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν απόψε στην Τούμπα, γνώρισε δεύτερη σερί ήττα που τον απομακρύνει πια πολύ από την μάχη του τίτλου, αν και είχε ευκαιρίες για να αποφύγει την ήττα.

Στο 5′ σουτ του Μαντσίνι υποχρέωσε τον Πασχαλάκη στην πρώτη επέμβαση και την παραχώρηση κόρνερ στο ντέρμπι. Ο Αρης εξ αρχής εφάρμοσε πιεστικό μαρκάρισμα σε κέντρο και άμυνα για να παρεμποδίσει την επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων.
Η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 13′ όταν ο Σφιντέρσκι, τελικός παραλήπτης της μπάλας από συνεργασία με τον Μουργκ, έστειλε δυνατό σουτ στην εστία του Κουέστα, αλλά δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Αρη.
Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ δυο φορές στο 16′. Την πρώτη το δυνατό μακρινό σουτ του Σάσα μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και αμέσως μετά σουτ του Καμαρά πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ο ΠΑΟΚ ανταπέδωσε με δοκάρι, σε απευθείας φάουλ του Κουρτιτς στο 19′, που εξοστρακίστηκε από την αριστερή δοκό του Κουέστα.
Το πρωτο 20λεπτο κύλησε με καλό ποδόσφαιρο, αρκετές φάσεις και ελάχιστα λάθη από αυτά που συμβαίνουν στα ντέρμπι ψυχολογίας και μεγάλης πίεσης.
Από την μέση του ημιχρόνου ο Λουτσέσκου άλλαξε αμοιβαία θέσεις στους πλάγιους επιθετικούς του, με τον Μουργκ να περνάει πλέον αριστερά και τον Ζίφκοβιτς δεξιά, εκεί που αρέσκεται να κάνει πλαγιοκοπήσεις ο φορμαρισμένος Σέρβος διεθνής.
Στο 31′ ήταν η σειρά του Εντιαγέ να αστοχήσει από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ στο σουτ που επιχείρησε.
Ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι δυο αντίπαλοι προσπάθησαν κυρίως να αποφύγουν τα αμυντικά λάθη που σε τέτοια παιχνίδια έχουν ακριβό αντάλλαγμα. Προσπάθησαν αλλά δεν αποφεύχθηκαν.
Στο 38′ ο Πασχαλάκης έκανε σωτήρια απόκρουση σε κεφαλιά του Μαντσίνι από καλή θέση, σε «ζυγισμένη» σέντρα του Καμαρά.
Στο 41΄ ο Αρης βρήκε διάδρομο στην εστία του Πασχαλάκη και μαζί το γκολ που έψαχνε. Ο Εντιαγέ έκανε κούρσα 35 μέτρων από το κέντρο ως την περιοχή του ΠΑΟΚ, πάσαρε στον Μαντσίνι που με υποδειγματικό γωνιακό πλασέ παραβίασε την εστία των γηπεδούχων «παγώνοντας» την Τούμπα.
Με την επανάληψη ο Αρης πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 47′ αλλά το σουτ από πλάγια του Σάσα έδιωξε ο Πασχαλάκης. Στο επόμενο λεπτό σέντρα σουτ του Ζίφκοβιτς βρήκε την πάνω πλευρά της οριζόντιας δοκού και έφυγε άουτ.
Ο Αρης σταδιακά έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ χωρίς να παραλείπει τις αντεπιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ αν και είχε κατοχή της μπάλας ήταν αγχωμένος ως ακίνδυνος.
Στο 67′ ο Δικέφαλος πλησίασε στην ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά του Κούρτιτς, αλλά ο Κουέστα ήταν εκεί για να διώξει σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα. Αλλοτε ανορθόδοξα κι άλλοτε με πάθος για την ισοφάριση. Ο Αρης κρατούσε με αντίστοιχο πάθος αμυντικά και το 0-1 παρέμενε σε μια μετέωρη ποδοσφαιρική σκακιέρα. To παιχνίδι μετά την διακοπή του και παρέλευση 40 λεπτών ξανάρχισε με πρωτοβουλία του διαιτητή και αφού εκκενώθηκαν οι κερκίδες και καθαρίστηκε ο αγωνιστικός χώρος από τα πολλά αντικείμενα που πετάχθηκαν, για να λήξει με τελικό σκορ 0-1.
Τα γεγονότα του τέλους ήταν μια ακόμα «μαύρη σελίδα» στην ιστορία των αγώνων ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάντεν (Σκωτσέζος)
Κίτρινες: Τέϊλορ, Κούρτιτς, Α. Ζίφκοβιτς, Τζέγκο, Γκαρσία

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ (82΄ Λύρατζης), Κούρτιτς, Σβαμπ (61′ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ, Αντρίγια Ζιβκοβιτς, Μουργκ (46′ Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι (61′ Ακπομ).

ΑΡΗΣ (Ακης Μαντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Εντιαγέ (73′ Ματίγια), Μαντσίνι (66′ Γκάμα), Γκαρσία (92′ Ιτούρμπε), Καμαρά (74΄ Μάνος).

Τέσσερις συλλήψεις στην Τούμπα

Τέσσερις συλλήψεις έγιναν μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, στις καθυστερήσεις του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ‘Αρη. Όλες οι συλλήψεις έγιναν μέσα στο γήπεδο, όπου οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», αφού πέταξαν δεκάδες αντικείμενα και φωτοβολίδες, εισέβαλλαν στο τερέν με συνέπεια να διακοπεί ο αγώνας.

Σχετική είδηση: Διακόπηκε για 40 λεπτά το ντέρμπι της Τούμπας μετά από εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ

Περισσότερα Εδω