Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Αθανασίου, προστάτη και πολιούχου της κοινότητας Τερψιθέας του δήμου Λάρισας, παραβρέθηκε σήμερα, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά την ολοκλήρωση  των μεγαλοπρεπών εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη κατάνυξη, εορτάσαμε φέτος, τη μνήμη του Αγίου Αθανάσιου, μαζί με πλήθος πιστών, που συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας του Πολιούχου της  Τερψιθέας. Μετά από 2 χρόνια αποκλεισμού από κάθε θρησκευτική και κοινωνική εκδήλωση, είμαστε όλοι εδώ, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου , τιμώντας με ευλάβεια την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου.

Η Εκκλησία μας, στο πρόσωπο και την ιεροσύνη του  Άγιου Αθανάσιου, του Μεγάλου Πατριάρχη της Αλεξανδρείας, αναγνώρισε τις αρετές και την αφοσίωσή του, τον αποκάλεσε ως τον ηρωικότερο και τον Αγιότερο των Αγίων, τιμές τις οποίες του έχει προσδώσει εδώ και χρόνια.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, με τις αντιξοότητες και τις απανωτές κρίσεις, αλλά και ένα πόλεμο στη γειτονιά μας, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, την Χριστιανική Πίστη και τις παραδόσεις μας, ως ¨πυξίδα¨ αξιών , που θα μας καθοδηγούν, με επίκεντρο τον Άνθρωπο και την ευλαβική συμπόρευσή του, υπό την σκέπη της Εκκλησίας και των διδαγμάτων της.

Και σε αυτήν τη σπουδαία ημέρα για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η αθρόα προσέλευση του κόσμου, καταδεικνύει την εσωτερική μας ανάγκη να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω και κυρίως να έρθουμε σε επικοινωνία με το Θεό , τους Αγίους της Εκκλησία μας , τις ρίζες και τις παραδόσεις μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω