Μοιράσου το αρθρο!

Επέστρεψαν στα θρανία από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, αλλά πάλι τίποτε για τους 2.884 μαθητές του Δήμου Βόλου

Ούτε χθες, με την επιστροφή από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ξεκίνησε η διανομή των σχολικών γευμάτων στη Μαγνησία, με την χορήγησή τους να θυμίζει… κακόγουστο αστείο σε βάρος των 2.884 μαθητών σε 30 δημοτικά σχολεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

«Χορηγήσαμε, για δεύτερη φορά, τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν για τον αριθμό των μαθητών και ιδιαιτερότητες, όπως είναι οι αλλεργίες και περιμένουμε ενημέρωση. Προς το παρόν δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση», ανέφερε, ερωτηθείς για την έναρξη του προγράμματος, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Ανεπίσημες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για έναρξη του προγράμματος εντός της εβδομάδας αν και οι καθυστερήσεις είναι απανωτές.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η παροχή των σχολικών γευμάτων ξεκίνησε για το σύνολο των μαθητών της χώρας, πλην του Δήμου Βόλου και πέντε ακόμη δήμων. Εναντίον των διαγωνισμών έγιναν προσφυγές, με αποτέλεσμα μαθητές να στερηθούν τα πολύτιμα σχολικά γεύματα.

Για το θέμα υπήρξαν κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο υιοθετήθηκε η λύση της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, με εταιρεία που αναλαμβάνει την παρασκευή, συσκευασία και διανομή των ζεστών γευμάτων από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Δόθηκε η έγκριση από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και ξεκίνησε η διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις διακοπές του Πάσχα, οπότε και ζητήθηκαν τα επικαιροποιημένα στοιχεία των μαθητών για να ξεκινήσει η χορήγηση των γευμάτων.

Ωστόσο ούτε χθες, ξεκίνησε η χορήγηση των γευμάτων και επίσημη ενημέρωση για την ημέρα έναρξης του προγράμματος δεν υπήρχε έως και χθες το μεσημέρι με τις καθυστερήσεις να λειτουργούν σε βάρος των μαθητών. Αντί για γεύματα οκτώ μηνών, στους μαθητές του δήμου Βόλου εγκρίθηκε σίτιση 42 ημερών και τελικώς φαίνεται ότι θα περιοριστεί σε σχολικά γεύματα ολίγων ημερών. Κι αυτό γιατί έως και τις 15 Ιουνίου, οπότε και λήγει η σχολική χρονιά δεν απομένουν σχεδόν 30 σχολικές ημέρες κατά τις οποίες μπορούν να σιτιστούν οι μαθητές.

Παραμένει βεβαίως ζήτημα τι θα γίνει από το νέο σχολικό έτος, προκειμένου να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα, τα οποία δεν έχουν χαρακτήρα μόνο εισαγωγής των μαθητών στην υγιεινή διατροφή, αλλά και ουσιαστικής βοήθειας σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Περισσότερα Εδω