Όλα άλλαξαν αλλάζουν από σήμερα Δευτέρα καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή νέων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς της covid19.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαθητές, φοιτητές, πολίτες από 12 ετών και πάνω που θέλουν να μετακινηθούν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ και πλοία ή να επισκεφθούν κλειστούς δημόσιους χώρους συνάθροισης θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης (rapid test) έως 48 ώρες πριν. Το κόστος των 10 ευρώ για τη διενέργεια του τεστ βαραίνει τον πολίτη, καθώς από σήμερα, στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19 και οι συμπτωματικοί πολίτες, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Διαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test)., θα πρέπει να πραγματοποιούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αυτά τα τεστ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου.

Λόγω της νέας πραγματικότητας που ισχύει από σήμερα από νωρίς το πρωί Λαρισαίοι σχημάτισαν ουρές στα μικροβιολογικά κέντρα για να υποβληθούν σε μοριακά τεστ ή rapid tests.

Ουρές σχημάτισε ο κόσμος και στην Κεντρική πλατεία αναμένοντας την σειρά του για το rapid test.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω