Έχουν ήδη αποδείξει ότι η Ουκρανία δεν παραδίδεται αμαχητί. Και είναι αποφασισμένοι να πάρουν τα όπλα και να σταθούν απέναντι στον μεγάλο ρωσικό στρατό. Η Ευτυχία Πενταράκη από την Ουκρανία μάς μεταδίδει την εκπαίδευση των πολιτών στα όπλα, μα κυρίως το ψυχικό τους σθένος.

Ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του επικεφαλής, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών. Οι στρατιώτες συγκεντρώνονται και πυροβολούν. Ξέρουν ότι πλέον δεν πρόκειται απλά για ασκήσεις σκοποβολής αλλά για επιβίωση. Αύριο στο πεδίο της μάχης θα χρειαστεί να πυροβολήσουν τον αντίπαλο για να μείνουν ζωντανοί.

Εκεί όμως δεν εκπαιδεύονται μόνο στρατιωτικοί, αλλά και πολίτες που επιστρατεύτηκαν και τους ο οποίους ο Άντον που είναι κοινωνιολόγος αναλαμβάνει να προετοιμάσει.

Εκεί η Ευτυχία Πενταράκη συνάντησε και την 50χρονη Σβετλάνα που είναι έτοιμη, όπως είπε στην ΕΡΤ, να πάρει ένα όπλο και να πολεμήσει.

Άντρες και γυναίκες αυτές τις δραματικές ώρες που ζει η Ουκρανία, έχουν αφήσει στην άκρη όλα τα άλλα και σκέφτονται μόνο πως θα φανούν χρήσιμοι στην πατρίδα τους.

Αποστολή Κίεβο: Ευτυχία Πενταράκη, Κάμερα: Γιάννης Κολιγλιάτης – Τάσος Χρονόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω