Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα: “θετική γονεϊκότητα”, στην αίθουσα του γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου. Η ομιλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου.

Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας ήταν η κα. Μαρία Κούμπουλη, ψυχολόγος Α.Π.Θ., Ms. Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία, Τμήμα Παιδιού και Εφήβου Ι.Ψ.Α. Την παρουσίαση και επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα Θεοδώρα Ντίνα.

Η θετική γονεϊκότητα είναι βασισμένη σε πρόσφατες ανακαλύψεις της νευροεπιστήμης και είναι ένας τρόπος διαπαιδαγώγησης των παιδιών, βασισμένος στην ενσυναίσθηση και στον αμοιβαίο σεβασμό, μεταξύ γονιού και παιδιού και αντίστροφα.

Κατά της διάρκειας της ομιλίας αναλύθηκαν οι τεχνικές θετικής γονεϊκότητας, οι συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών και η επικοινωνία στην οικογένεια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστο Κρικώνη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και αρκετοί κάτοικοι.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Μανώλης, συγχάρηκε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου για την πρωτοβουλία, καλωσόρισε και ευχαρίστησε την ψυχολόγο κα Μαρία Κούμπουλη για την παρουσία της, όπου έδωσε τη δυνατότητα στους κατοίκους του Συκουρίου, να παρακολουθήσουν τον τρόπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

Επίσης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση και ευχήθηκε να υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω