Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση ενημέρωσης που υλοποιήθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη στην Λάρισα, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την Αγροτική Παραγωγή και τις Πλημμύρες, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, στον Μύλο του Παππά. Το θέμα των πλημμυρών και τα προβλήματα που ανέκυψαν από αυτές, αποτελεί καίριο ζήτημα για την Λάρισα και την ευρύτερη περιφέρεια, καθώς από τον Σεπτέμβριο ο Συνήγορος έχει λάβει πολλές αναφορές πολιτών για ζητήματα κυρίως, αποζημιώσεων, από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής δήμαρχος Λαρισαίων και αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης, ο Δήμαρχος Τεμπών, Γεώργιος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου, Απόστολος Διανέλλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Νικόλαος Λιανός, ο προϊστάμενος του ΟΠΕΚΕΠΕ της περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Σάκης Βαλιώτης, ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων και της Περιβαλλοντολογικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Βολιώτης, καθώς εκπρόσωποι και εργαζόμενοι των δήμων και της Περιφέρειας.

Κατά τη συνάντηση η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Εύα Σαββίδη και οι ειδικές επιστήμονες Ειρήνη Καμένου, Κατερίνα Μαλεβίτη και Κατερίνα Φλιάτουρα ανέδειξαν ιδιαίτερες πτυχές των προβλημάτων που έχει διαπιστώσει η Ανεξάρτητη Αρχή στις ενισχύσεις στην αγροτική παραγωγή και στην διαδικασία ένταξης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες σε αυτές. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Η συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.
Πληροφορίες: 213 1306600

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω