Η ανίχνευση περισσότερων από 25.000 κρουσμάτων στα σχολεία μέσα σε 48 ώρες, προκαλεί την ανησυχία των γονέων, των παιδιών αλλά και των καθηγητών που συνεχίζουν να προσέρχονται στους χώρους διδασκαλίας με νέα αυστηρότερα πρωτόκολλα λειτουργίας.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος  αναφερόμενος και στο γεγονός ότι 8.000 παιδιά και 1.000 εκπαιδευτικοί βγήκαν θετικοί από τα self test που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα, μίλησε στην ΕΡΤ για την λειτουργία των σχολείων  και υποστήριξε την πρόταση που υπέβαλε η Ομοσπονδία για άνοιγμα  κατά μια εβδομάδα αργότερα των σχολείων ενώ παράλληλα θα γίνονταν τηλεκπαίδευση και τριπλός διαγνωστικός έλεγχος για όλους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θετική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ την απόφαση της κυβέρνησης για την πρόσληψη 4.000 καθηγητών. Διευκρίνισε ότι οι 900 από αυτούς  προσλαμβάνονται για την κάλυψη υπαρχόντων κενών, μέχρι τα τέλη Ιουνίου και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ θετικότερο αν οι υπόλοιποι 3.500, που είναι καθηγητές τριμήνου, αξιοποιηθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση της ΟΛΜΕ να ανανεωθεί και αυτών η σύμβαση όταν θα λήξει.

Ο κ. Τσούχλος χαρακτήρισε υψηλό το ποσοστό του 50+1 για το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος και παρέθεσε παραδείγματα άλλων χωρών στην Ευρώπη που έχουν άλλα πρωτόκολλά και στα πρώτα , δύο ή τέσσερα κρούσματα, κλείνουν και προχωρούν σε τηλεκπαίδευση. Τέλος τόνισε ότι και εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας θα έπρεπε να μην έρχονται επαφή με κοινό όπως συμβαίνει και άλλους  συναδέλφους τους στο Δημόσιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω