Σε σημερινή ομιλία του στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για να πιέσει τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία και τόνισε πως “δεν είναι ώρα για διχασμό αλλά για μια συνεκτική εθνική και διεθνή προσέγγιση στην επίθεση”.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός είπε ότι «ο Πούτιν έκανε ό,τι μπορούσε για να σπείρει τη διαφωνία, αλλά πέτυχε το αντίθετο» και τόνισε πως «όλες οι δημοκρατικές χώρες είναι ενωμένες στην αντίδρασή τους».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις θα έχουν αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, χωρίς να αποκλείει ακόμη μεγαλύτερη αύξησης στις τιμές της ενέργειας.

«Αν αυτό είναι το τίμημα της ασφάλειας, τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε», τόνισε ο Μάρκ Ρούττε και δεσμέυτηκε πως η ολλανδική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει τον οικονομικό αντίκτυπο.

Περισσότερα όπλα προς την Ουκρανία

Η Ολλανδία θα στείλει περισσότερα όπλα από τα ήδη 200 οπλικά συστήματα που έχει στείλει στον ουκρανικό στρατό. Μεταξύ αυτών πυροβόλα και αντι-αρματικά Panzerfaust 3 και 400 πυραύλους. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα να συμβάλει τόσο στα συστήματα όπλων Patriot όσο και των στρατευμάτων στη νέα ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία.

Ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω