Ας υποθέσουμε ότι έχετε ξεμείνει στη Λάρισα ίσως γιατί τα προγραμματισμένα σχέδια για τις διακοπές σας ναυάγησαν για κάποιον λόγο είτε γιατί έτσι το θέλατε είτε γιατί ακόμη δεν ήρθε η ώρα να εκδράμετε… Τότε αβίαστα ανήκετε στην κατηγορία των «citylovers» του καλοκαιριού, οι οποίοι – αν και βρισκόμαστε στο κατώφλι του Αυγούστου και στην καρδιά του καλοκαιριού – επιμένουν να γεμίζουν τα καφέ και τα μπαράκια της πόλης. Διατηρούν τους δρόμους, τους πεζοδρόμους και τους παράδρομους του κέντρου πολύβοους και ζωντανούς, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη. Είναι επίσης αυτή η πολυάριθμη -προς έκπληξή μας- ομάδα των Λαρισαίων, που με την παραμονή της στην πόλη εν μέσω θέρους, έχει ήδη διαμορφώσει δύο τάσεις διασκέδασης. Δίκαια, λοιπόν, μπορούν να ανακηρυχθούν ως «biglovers» της Λάρισας, παντός καιρού και πάσης εποχής, προσθέτουμε εμείς.

Τάση 1η: Τα καφέ του απόλυτου κέντρου της πόλης έχουν την τιμητική τους!

Το πρώτο μεγάλο κύμα των «citylovers» του καλοκαιριού κάνει την εμφάνισή του τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες: Διάσπαρτοι σε όλα τα πιθανά σημεία και καφέ του κέντρου της πόλης και μέσα από τις επιλογές τους για τον πρωινό τους καφέ, το brunch, το γρήγορο φαγητό ή και τον δεύτερο καφέ πριν την απόλυτη σιγή του μεσημεριού, ψηφίζουν ανοιχτά κέντρο και πάλι κέντρο! «Μα τελικά τι έγινε;» Φτάνεις να αναρωτιέσαι… «Δεν έφυγε κανείς από αυτήν την πόλη;» Και το ημερολόγιο γράφει 1 Αυγούστου 2022…

Τάση 2η: Τη νύχτα, η περιοχή του Φρουρίου παίρνει τη σκυτάλη!

Λίγο η εν πολλοίς ομοιότητα με την πλατεία Αριστοτέλους, λίγο η αρχαία αγορά, λίγο η εναλλακτική διασκέδαση, όλα έχουν συμβάλλει στο να καταστεί η περιοχή του Φρουρίου, με τα πολυάριθμα μπαράκια, η κύρια επιλογή των «citylovers» για τη βραδινή τους έξοδο. Είτε με ποτό στο χέρι και χαλαρή διάθεση με θέα το Μπεζεστένι είτε ανηφορίζοντας τον λόφο του φρουρίου, αναζητώντας το μοναδικό ίσως σημείο που προσφέρει την ελάχιστη δροσιά στην πόλη ή ακόμη απολαμβάνοντας τον συνδυασμό ποτό-μουσική-ενέργεια σε κάποιο από τα μπαράκια του φρουρίου, οι Λαρισαίοι «citylovers»ψηφίζουν: Φρούριο και πάλι φρούριο για βραδινή έξοδο! Από τη βολικότητα του κέντρου την πρωινή-μεσημεριανή ζώνη της ημέρας στη μυσταγωγία του λόφου του Φρουρίου, τη βραδινή ζώνη: Μήπως η ατμόσφαιρα και η αισθητική της μικρο-περιοχής του φρουρίου, προσδίδουν έναν έντονα μυστηριακό χαρακτήρα στις βραδινές θερινές εξόδους των Λαρισαίων; Κατά τα φαινόμενα, μάλλον ναι.

Αν τελικά μείνετε ή μένετε ήδη, ως «citylovers» του καλοκαιριού, στη Λάρισα, και το παραπάνω «informalmanual» διασκέδασης στην πόλη δεν σας λέει τίποτα, υπάρχει πάντα και η επιλογή της ανέμελης βόλτας κατά μήκος του Πηνειού! Η σαγήνη του -αργυροδίνη – κατά τον Όμηρο ποταμού, δεν άφησε ποτέ κανέναν ασυγκίνητο. Και οι Νύμφες -που κατά τη μυθολογία- κατοικούν στις όχθες του, έχουν να πουν πολλά από τα μυστικά τους, σε όσους δεν θελήσουν να διασκεδάσουν στα φλύαρα σύγχρονα πηγαδάκια της πόλης!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω