Τα υπουργεία Εξωτερικών της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας κλήτευσαν τους επιτετραμμένους των πρεσβειών της Ρωσίας, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Αξιωματούχοι των τριών κυβερνήσεων κατέστησαν νωρίτερα σαφές πως θεωρούν υπεύθυνο το Κρεμλίνο για τον θάνατο του Ναβάλνι και κάλεσαν τη Μόσχα να παραδώσει τη σορό στην οικογένειά του.

Σε κοινή τους δήλωση, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών της Βαλτικής επέκριναν επίσης τις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως δεν θα είναι «ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες», καθώς ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν διεκδικεί την επανεκλογή του χωρίς ουσιαστικά να έχει αντίπαλο. Οι εκλογές στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης, υπογραμμίζουν.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία τόνισαν επίσης ότι δεν αναγνωρίζουν την εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Τον Ρώσο πρεσβευτή της χώρας του, κάλεσε και ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών προκειμένου να του επιδώσει διαμαρτυρία για το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω