Ένα από τα κόμματα που απασχόλησαν στις εκλογές 2023, το οποίο πήρε 172.206 ψήφους και έφτασε λίγο πριν την είσοδό του στη Βουλή με ποσοστό 2,92%, είναι το κόμμα «Νίκη». Ένας πολιτικός σχηματισμός που συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογική αναμέτρηση και έχει ως επικεφαλής τον θεολόγο, Δημήτρη Νατσιό.

Ένα κόμμα με διάφορες αμφιλεγόμενες πτυχές, αλλά ξεκάθαρα θρησκευτικό πρόσημο, όσο κι αν ο επικεφαλής του προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο.

Εξαιρετικά υψηλά ήταν τα ποσοστά της «Νίκης» και στη Λάρισα, στην εκλογική περιφέρεια της οποίας ξεπέρασε το ποσοστό εισόδου στη βουλή και έφθασε στο διόλου ευκαταφρόνητο 3,31%, ήτοι 5.428 ψηφοφόροι!

Από που όμως προέρχονται αυτές οι ψήφοι; Στο επιτελείο του Μάξιμου Χαρακόπουλου, έχοντας κάνει μία μεστή ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως μία σημαντική μερίδα “παραδοσιακών” ψηφοφόρων που το 2019 στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία και τον Λαρισαίο πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετακινήθηκαν στη «Νίκη».

Τα ερωτήματα πολλά, πώς ένα κόμμα χωρίς (;) χρηματοδότηση κατάφερε να δικτυωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Με ποιό τρόπο και με ποιούς ως υποκινητές. Και μάλιστα όλα αυτά να συμβούν τόσο αθόρυβα ώστε να δυσκολευτούν να εντοπίσουν την… “φόρα” με την οποία ερχόταν ακόμη και οι δημοσκόποι; Αντικείμενα έρευνας όλα τα παραπάνω που σίγουρα θα πραγματοποιηθεί μόλις καταλαγιάσει η «σκόνη» των επικείμενων εκλογών…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω