Τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την παγκόσμια επισιτιστική κρίση και πως μέσω του αγροδιατροφικού τομέα μπορεί να τις αντιμετωπίσει , τονίστηκε σήμερα στην ημερίδα που διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη συμμετοχή του ΕΛΓΟ Δήμητρα με θέμα «Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας: συνέργειες, προκλήσεις & δυναμική της αγροδιατροφής» το πρωί της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας στο συγκρότημα Γαιόπολις (πρώην ΤΕΙ) στη Λάρισα.

Το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης καθώς και αρκετοί καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την ανάγκη που υπάρχει για την διαμόρφωση μίας ενιαίας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει διαμορφώσει η επισιτιστική κρίση.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τόνισε πως “θέλουμε να δώσουμε μία ώθηση στην ψηφιακή μετάβαση της αγροδιατροφής στη νέα εποχή και να ακολουθήσουμε τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή τροφής για όλους με το λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα”.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές σχετικά με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο αγροδιατροφικός τομέας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η κλιματική αλλαγή, η αλλαγή των διατροφικών τάσεων, η ψηφιακή μετάβαση και η εντεινόμενη επισιτιστική κρίση. Ταυτόχρονα, προβλήθηκε η δυναμική του αγροδιατροφικού κλάδου ως μοχλού ανάπτυξης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω