Μοιράσου το αρθρο!

Από το ίδρυμα που φιλοξενούταν στην Αθήνα αποχώρησε η 17χρονη που πέρυσι είχε καταγγείλει τον πατέρά της για ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η νεαρή κοπέλα διέμενε σε παιδόπολη στην Αγία Βαρβάρα μετά από σχετική απόφαση του εισαγγελέα.

Μετά τη φυγή της από το Ίδρυμα, οι Άρχες ξεκίνησαν τις έρευνες για την ανέυρεσή της. Τελικώς, η ανήλικη εντοπίστηκε την Πέμπτη από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε μικροποσότητα κάναβης. Η Ασφάλεια της Νέας Σμύρνης σχηματίζει δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η 17χρονη μετά τη φύγη της από την παιδόπολη της Αγίας Βαρβάρας, ανήρτησε στο TikTok, βίντεο και φωτογραφίες με σεξουαλικού περιεχόμενο.

Η υπόθεση

Η 17χρονη από τον Αλμυρό, είχε καταγγείλει τον πατέρά της από για ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει τότε η 17χρονη, ενώ βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού τους, ο 44χρονος την πλησιάσε, έχοντας ανοιχτό το φερμουάρ του παντελονιού του και έβαλε το χέρι στο εσώρουχο και χάιδεψε το μόριό του. Σε προηγούμενο χρονικό διάστημα, η 17χρονη είχε καταγγείλει ότι σε άλλη ημερομηνία ο πατέρας της της είχε πιάσει το στήθος.

Στο δικαστήριο είχε καταθέσει και ψυχολόγος του Νοσοκομείου Βόλου, αναφέροντας ότι δεν ταίριαζαν η καταγγελία με τη σωματική άνεση που είχε. Όπως είπε, ο λόγος της δεν είχε ειρμό και ενώ τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση είναι συνεσταλμένα, η ανήλικη έδειχνε ότι φαινόταν να έχει πρόβλημα και έδειχνε να έχει καλή σχέση με το σώμα της. Η επιστήμονας εκτίμησε ότι το κορίτσι ήταν εξοικειωμένο με τις πράξεις, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις άλλα παιδιά ντρέπονται.

Η ψυχολόγος είχε καταθέσει ακόμη ότι δεν πίστεψε την ανήλικη και ότι το παιδί χρειάζεται βοήθεια, γιατί του λείπει η μητέρα του που έφυγε από το σπίτι, όταν ήταν πολύ μικρής ηλικίας.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή του 44χρονου πατέρα λόγω αμφιβολιών, ενώ είχε παραγγελθεί να αποχωρήσει από το σπίτι και να διαμείνει η ανήλικη με τη γιαγιά της, μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση σε άλλη ρητή δικάσιμο.

Παράλληλα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει η ανήλικη και ο πατέρας της να εξεταστούν από παιδοψυχολόγο και ψυχίατρο αντίστοιχα, ενώ διέταξε τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του κοριτσιού. Η κοινωνική έρευνα ολοκληρώθηκε και η ανήλικη έπρεπε να εγκλειστεί σε ίδρυμα, όπως και έγινε.

Περισσότερα Εδω