«Το κύμα της παγκόσμιας ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης , ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία , έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου πίεση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Μέχρι τώρα από την Κυβέρνηση ανακοινώθηκαν μέτρα κρατικής στήριξης σε μία σειρά αγροτικών προϊόντων ενώ , όπως επιβεβαίωσε ο κ. Γεωργαντάς , πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διευρύνει το πλαίσιο στήριξης και σε άλλα προϊόντα, όπως στα αχλάδια και στα σταφύλια . Θεωρώ απαραίτητο να εξαντλήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση κι άλλων προϊόντων, όπως αμύγδαλα, κεράσια, βαμβάκι.»

Αυτά σημείωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, κατά την παρουσία της, στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά.

Η Λαρισαία πολιτικός στο περιθώριο της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας συνολικής , ευρωπαϊκής στήριξης για τον αγροδιατροφικό τομέα. «Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και για να αποτραπεί μακροπρόθεσμη ζημιά στον αγροτικό μας τομέα, απαιτείται πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης. Απαιτούνται φιλόδοξες και καινοτόμες πρωτοβουλίες για να διασφαλιστεί η παραγωγή και να μη βρεθεί ξανά αντιμέτωπος ο αγροτικός κόσμος με τις σοβαρές δυσχέρειες που προκάλεσαν οι ευρύτερες εξελίξεις. Γι αυτό και θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλες, να ζητήσει τη λήψη βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, την άμεση ενεργοποίηση του αποθεματικού κρίσης και πρόσθετη ενωσιακή χρηματοδότηση και έκτακτες λύσεις σχεδιασμένες για τις ανάγκες κάθε χώρας, για τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Όλες και όλοι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία».

Η κ. Καραλαριώτου συνεχάρη τη δραστήρια τοπική οργάνωση της ΝΔ στον Τύρναβο, τον πρόεδρο Βασίλη Μάικο κα τα υπόλοιπα μέλη, για την πετυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν και τη δυναμική παρουσία της οργάνωσης στο πλευρό της παράταξης, καλώντας όλα τα στελέχη σε συστράτευση και κινητοποίηση, ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω