Το δικό του σχόλιο για τις ανατροπές στα μετεωρολογικά μοντέλα των επόμενων ημερών, που έχουν φέρει στα… χαρακώματα γνωστούς μετεωρολόγους, έκανε ο Λαρισαίος προγνώστης – αναλυτής καιρού Φάνης Χατζηγρίβας.

Γράφει μεταξύ άλλων: “Αναστάτωση προκάλεσαν χθες οι αλλαγές του Αμερικανικού μοντέλου καθώς με διάφορες διεργασίες εξαφάνισαν τις χιονοπτώσεις στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.
Αυτό το λες για κάποιους ανθρώπους που τρέμουν στην ιδέα για χιονοπτώσεις και καλό, αλλά τα πράματα δεν είναι έτσι.

Οι γραμμές των ενσεμπλες, τόσο του Αμερικανικού σήμερα το πρωί , όσο και του Ευρωπαϊκού χθες το βράδυ, ψιθυρίζουν μετατόπιση αρκετών χιλιομέτρων βορειότερα της βάσης του χαμηλού.
Αυτό σημαίνει ότι αυξημένη είναι η πιθανότητα, χωρίς τίποτα να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, να βρεθούν στον τομέα χιονοπτώσεων περιοχές που ανέφερα, από την Τρίτη (αργα) και κυρίως Τετάρτη και μετά, σε Δυτική, κεντρική Ελλάδα, Θεσσαλία, εκ νέου ανατολικά, αλλά και κεντρική Μακεδονία.

Γράφω τα παραπάνω για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων, γιατί αρκετά γράφονται και αλλάζουν άρδην.
Η γραμμή εδώ είναι σταθερή και τα οποία στοιχεία υπάρχουν αναλύονται με προσοχή.
Τι έχω ξανά πει, δεν κοιτάμε μόνο τα κύρια runs.

Τώρα φαίνεται το Σάββατο βράδυ κυρίως, προς Κυριακή ένα γρήγορο πέρασμα χιονοπτώσεων να έχουν ακόμη και περιοχές, της υπόλοιπης ηπειρωτικής (κεντρικής και βορειας χώρας) με σπασίματα (χιονομπόρες), μέχρι να φορτώσει που λέμε στα ανατολικά ηπειρωτικά, και νησιώτικα του Αιγαίου. Η βελτίωση στα βόρεια θα γίνει σχετικά γρήγορα.

Σε αυτές τις τελευταίες περιοχές το χιόνι θα είναι έντονο, ακόμη και σε μηδενικά υψόμετρα τελικά, σύμφωνα και με τα στοιχεία που υπάρχουν τώρα.
Έτσι λοιπόν με τη φωνή της λογικής, για το τι θα γίνει τη νέα εβδομάδα, θα χρειαστεί δυστυχώς να περιμένουμε.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω