Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Καρδίτσα πραγματοποίησαν παρέμβαση για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό του πάρκου Λουμάκη, προκειμένου να προετοιμάσουν το χώρο για να φιλοξενήσει για πρώτη φορά τις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, εξοπλισμένοι με μεράκι, ενθουσιασμό αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία, καθάρισαν το πάρκο, μάζεψαν ξερά φύλλα και κλαδιά, πρόκες και άλλα σκουπίδια. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες μέρες προκειμένου ο χώρος να είναι έτοιμος, καθαρός και στολισμένος για να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχτεί το λαό και τη νεολαία της Καρδίτσας στην μεγάλη πολιτική και πολιτιστική «γιορτή», στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή.
Το 47ο Φεστιβάλ, μέσα από τις εκδηλώσεις του, «ξαναζωντανεύει» το εγκαταλελειμμένο πάρκο Λουμάκη (πρώην στρατόπεδο) και ταυτόχρονα αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει για να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού. Άλλωστε, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ εδώ και 20 χρόνια διεκδικούν την δημιουργία τέτοιου χώρου στο Λουμάκη, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του λαού της περιοχής αποτελώντας μια ανάσα ξεκούρασης και αναψυχής για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, μια πηγή πρασίνου μέσα στην πόλη.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Καρδίτσας να επισκεφτούν την «κόκκινη πολιτεία» που με την ανιδιοτελή προσφορά και δουλειά των μελών και φίλων, στήνεται στο πάρκο Λουμάκη.
Με το σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς – Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό» το 47 Ο Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη στις 7:30 μμ με ένα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που θα περιέχει:
• Πολιτική ομιλία από τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτή
• Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη
• Συναυλίες με τα τοπικά μαθητικά συγκροτήματα Daltons και Voltka
• Θεματικές συζητήσεις και εκθέσεις
• Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής
• Πλούσιες δραστηριότητες για τα παιδιά μικρότερων ηλικιών
Στο χώρο του Φεστιβάλ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας
απέναντι στην πανδημία.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω