Μοιράσου το αρθρο!

Να φύγουν από τη λαϊκή αγορά της οδού Περραιβού την Τετάρτη ζητούν οι μικροπωλητές ειδών ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης και για το σκοπό αυτό ζητούν να γίνει συζήτηση με τον δήμαρχο Βόλου για να λυθεί το πρόβλημά τους. Πρόβλημα υπάρχει και με την οδό Λαχανά στη συνοικία Παλαιών, που σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μ. Καπουρνιώτη “πάγωσε” για δύο μήνες.

Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών «Γόρδιος Δεσμός» Σπυρίδων Κέκος, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι οι μικροπωλητές συμμορφώθηκαν με το νόμο, τοποθέτησαν στέγαστρα στους πάγκους και δεν υπάρχουν πλέον παράνομοι πωλητές, ενώ από τις 94 άδειες, οι 91 έχουν λάβει δημοτική ενημερότητα.

 

Η Περραιβού είναι ένας πολύ στενός δρόμος, που ανήκει στο κομμάτι της Ν. Δημητριάδας, όπου ανέκαθεν γινόταν η λαϊκή της Παρασκευής, ενώ η λαϊκή της Τετάρτης γινόταν στη δυτική πλευρά του Οξυγόνου.

“Τώρα έχουμε μπερδευτεί. Βάλαμε μια λαϊκή αγορά της Τετάρτης στην Περραιβού που είναι ακατάλληλος δρόμος και δεν θέλουμε να δημιουργούμε προβλήματα στις γειτονιές. Υπάρχουν άλλοι δρόμοι, αρκεί να γίνει μια συζήτηση και να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο της συνεργασίας με την υπηρεσία του Δήμου”, τόνισε ο πρόεδρος Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών «Γόρδιος Δεσμός».

 

Ο κ. Κέκος είπε ότι η απόφαση για τη λαϊκή αγορά στην Περραιβού πρέπει να αλλάξει, γιατί ελήφθη πριν ένα χρόνια από την προηγούμενη Διοίκηση του Σωματείου και υπάρχουν πράγματα που δεν μελετήθηκαν σωστά. “Πρέπει να αλλάξει αυτό, γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε σε μια λαϊκή που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά, ούτε στην ίδια στην υπηρεσία”, επισήμανε.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο κ. Καπουρνιώτης, που είναι αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις λαϊκές αγορές, έχει σκύψει πάνω στο πρόβλημα, ήδη έχει “παγώσει” η οδός Λαχανά, στη συνοικία Παλαιών για δύο μήνες (η λαϊκή αγορά γίνεται στην Κωνσταντά), αλλά υπάρχουν προβλήματα πολλά, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, όπως παρτέρια στους δρόμους και δένδρα.

“Οι μικροπωλητές έχουν συμμορφωθεί στο νόμο, τοποθέτησαν στέγαστρα στους πάγκους, δεν υπάρχουν σχοινιά και τέντες που υπήρχαν παλιότερα και κάνω έκκληση στον κ. δήμαρχο να συζητήσουμε το θέμα, να βρούμε δρόμους κατάλληλους για τη λαϊκή αγορά, να βολεύουν τον κόσμο, να μην υπάρχει συμφόρηση στις γειτονιές μόνιμα, για να μπορέσουμε κι εμείς να ανταπεξέλθουμε στη νέα αυτή εποχή που έχει θέσει ως Σωματείο στη λαϊκή αγορά”, επισήμανε ο κ. Κέκος.

Ο ίδιος είπε ότι οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών έχουν συμμαζευτεί στα οικονομικά και στον τρόπο λειτουργίας τους και πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος πρέπει να δει τα προβλήματα και να δώσει λύσεις.

 

Νόμιμοι όλοι οι μικροπωλητές

Για το θέμα των παράνομων μικροπωλητών, ο κ. Κέκος είπε ότι η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει και πλέον τα νούμερα στη λαϊκή αγορά είναι όσα είναι και οι άδειες και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια σε κάποιον απ’ έξω να μπορέσει να εισχωρήσει στο χώρο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Σε σύνολο 94 αδειών, οι 91 πήραν δημοτική ενημερότητα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις οφείλουν ένα ποσό που και με τη βοήθεια του Σωματείου θα τακτοποιηθούν, ώστε να μη μείνει κανένας χωρίς δουλειά, επισήμανε ο πρόεδρος.

 

Σχολιάζοντας την κατάσταση που υπάρχει με αφορμή τις αυξήσεις και τις ανατιμήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και όλα τα βασικά είδη, ο πρόεδρος των μικροπωλητών είπε ότι ο κόσμος δεν πηγαίνει πλέον στη λαϊκή αγορά, όπου οι επαγγελματίες δουλεύουν συγκεκριμένες ώρες και για πολύ λίγο χρόνο. “Γενικότερα δεν είμαστε καλά οικονομικά, όπως και όλη η κοινωνία. Κάποτε η λαϊκή αγορά ήταν το καταφύγιο της μικρομεσαίας τάξης, που έβρισκε ωραία και φθηνά πράγματα και ακόμη θα βρει αν έρθει, διότι είναι χώρος που υπάρχουν βιοτέχνες και έμποροι, που μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο για να ψωνίσει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές”, ανέφερε ο κ. Κέκος.

Ο ίδιος είπε ότι σε πάνω από το 50% των εμπόρων δεν δουλεύει εισαγόμενα ρούχα, αλλά βιοτεχνιών και ο κόσμος ψωνίζοντας δεν στηρίζει μόνο τους μικροπωλητές, αλλά και άλλες οικογένειες που εργάζονται στη βιοτεχνία.

Περισσότερα Εδω