Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Λογιστών Λάρισας, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία χαιρέτισε την εκδήλωση, τονίζοντας τα εξής:

«Με τον κλάδο των λογιστών έχω συνδεθεί εδώ και χρόνια, καθώς εμείς, οι μαχόμενοι  δικηγόροι,  συνεργαζόμαστε στενά με τους λογιστές, όπως και με άλλους κλάδους που είναι απαραίτητοι σύμβουλοί μας στο χειρισμό υποθέσεων.

Οι λογιστές είναι επιστημονικοί και κοινωνικοί εταίροι της Πολιτείας. Η φύση της εργασίας τους, αλλά και η άμεση πρόσβαση στο σύνολο της κοινωνίας, θα έπρεπε να προτρέψει την Πολιτεία, ώστε να βρίσκεται σε μια διαρκή και αμφίδρομη σχέση μαζί τους. Αντιθέτως, είναι λυπηρό και παράδοξο, να αιτείται ο κλάδος πχ μια παράταση προθεσμίας για τις δηλώσεις  και να χρειάζεται να κάνουμε εμείς ερωτήσεις  στο Κοινοβούλιο, αντί το Κράτος  να συζητά άμεσα μαζί τους .

Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει πρόνοια για τους λογιστές οι οποίοι αρρωσταίνουν, να μην υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για την επιμήκυνση προθεσμιών σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και να ζουν διαρκώς με το απάνθρωπο άγχος της ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Αντιστοίχως, για τις γυναίκες λογίστριες, δεν υπάρχει καμία πρόνοια διευκολύνσεων για τη  διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας, καθιστώντας Γολγοθά το να αποκτήσει μια λογίστρια οικογένεια ή να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Επίσης, θα έπρεπε η Πολιτεία, να μεριμνήσει η ίδια για την ψηφιακή μετάβαση της λογιστικής, να μεριμνάκαι να ρυθμίσει την δια βίου εκπαίδευση του κλάδου, ώστε οι λογιστές  να είναι ένα βήμα μπροστά, για να προχωρήσει το ψηφιακό, σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό Κράτος.

Θέλω τέλος, να ευχαριστήσω την κάθε μια και τον καθένα από εσάς, για τις υπηρεσίες που προσφέρετε σε όλους τους πολίτες, ιδίως δε στους συμπολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν ειδικές οικονομικές γνώσεις και δεξιότητες.

Ο κόσμος της Λάρισας στηρίζεται πάνω στις δικές σας δυνάμεις.

Υπενθυμίζω ότι το 2023 φέρνει τη γιορτή της Δημοκρατίας, με τις εθνικές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι πολίτες αποφασίζουν . Εσείς αποφασίζετε, αν θέλουμε αξιοπρεπή ζωή, αν θέλουμε θετική αλλαγή και Ανθρωπιά στο επίκεντρο της πολιτικής, μπορούμε να φέρουμε με τη δύναμή μας, την Αλλαγή που ζητάμε».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω