Στην επικείμενη παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης «Η Λάρισα που μας αξίζει» με την οποία είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, παραπέμπει ο κ. Ηρακλής Γερογιώκας, εκτιμώντας ότι τότε «οι Λαρισαίοι θα δουν γιατί πρέπει να κάνουν τη δημιουργική ανατροπή».

Ο κ. Γερογιώκας κατηγορεί για αλαζονική συμπεριφορά την απερχόμενη Δημοτική αρχή, φέρνοντας ως παράδειγμα ανάρτηση πρώην αντιδημάρχου που υποστηρίζει πως «υπερασπίζεται την πόλη» για την οποία μάλιστα διερωτάται αν χρειάζεται πραγματικά μια διχαστική προσέγγιση σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης όταν η μισή πόλη έχει μια άλλη πρόταση για το μέλλον της πόλης.

Σε ότι αφορά τη μάχη για το μεσαίο χώρο, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αυτόνομη κάθοδο, σημειώνει πως «ο Θανάσης Μαμάκος ακολούθησε το παράδειγμα του Μητσοτάκη αναφορικά με την επιλογή στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μόνο ποιοτικές επιλογές».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Απόστολο Ράιδο

Κύριε Γερογιώκα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη που θα είναι διαφορετική από τις άλλες καθώς συνήθως το θέμα τη συζήτησης είναι οι διεθνείς σχέσεις της χώρας. Πως και κάνατε αυτή την στροφή. Ξέρετε, λίγες μέρες μετά την παρουσίαση μέρους της διδακτορικής σας διατριβής στο London School of Economics ανακοινώσατε την υποψηφιότητά για τον Δήμο Λαρισαίων…

Κύριε Ράιδε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι ποτέ δεν έπαψα να ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση και βέβαια έχω κατά καιρούς ασκήσει κριτική, ενίοτε σκληρή, στην απερχόμενη δημοτική αρχή, κριτική που αφορούσε σε αλαζονικές συμπεριφορές, στον πρωταθλητισμό στις απευθείας αναθέσεις, στα λάθη του ΣΒΑΚ και την εγκατάλειψη της καθημερινότητας. Νομίζω είναι τέσσερα στοιχεία που κάθε πολίτης συμφωνεί ότι διέπουν την τελευταία θητεία αυτής της δημοτικής αρχής. Εμείς όμως οφείλουμε να προχωρήσουμε, να πάμε την πόλη ένα βήμα παραπέρα. Να βελτιώσουμε την καθημερινότητα με όρους διαφανείς, να σκύψουμε πάνω στον πολίτη. Να ξέρει ότι ο δήμος  του είναι εδώ για να του κάνει τη ζωή του καλύτερη. Απλά.

Γίνεται όντως μεγάλη κουβέντα από πλευράς αντιπολίτευσης για αλαζονικές συμπεριφορές…

Δικαιολογημένα. Χθες κιόλας και μάλιστα με ενημέρωσαν συνυποψήφιοί του για αυτό, ένας πρώην αντιδήμαρχος, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του δήλωσε ότι «υπερασπίζεται την Πόλη». Χρειάζεται πραγματικά κ. Ράιδε μια διχαστική προσέγγιση σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης όταν η μισή πόλη έχει μια άλλη πρόταση για το μέλλον της πόλης; Τι υπερασπίζεται ο καθένας μας και από ποιον; Ούτε Ιμπραήμηδες υπάρχουν, ούτε Κολοκοτρώνηδες, ούτε Δεληγιάννηδες. Το έχω ξαναπεί, από αυτή την πλευρά του Αιγαίου, ένα σκοπό έχουμε όλοι, απλά διαφορετικές απόψεις ενίοτε.  Και εδώ δεν τίθεται θέμα ιδεολογίας, σας είπα, καταδικάστηκε πρώτα από τους συνυποψήφιούς του. Η αλαζονεία της εξουσίας είναι.

Χρειάζεται πραγματικά μια διχαστική προσέγγιση σε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης όταν η μισή πόλη έχει μια άλλη πρόταση για το μέλλον της πόλης; Τι υπερασπίζεται ο καθένας μας και από ποιον;

Θα είμαι ευθύς, είστε μια κομματική υποψηφιότητα…

Κύρει Ραίδε ένα πράγμα που δεν μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει είναι ότι μασάω τα λόγια μου. Δεν έχω κρύψει ποτέ τα χρόνια στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, τα χρόνια της αγρανάπαυσης όποτε οι πολιτικές δεν με εξέφραζαν πλήρως, την επαναδραστηριοποίηση στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, την εκλογή μου ως προέδρου στην οργάνωση της Λάρισας το 2016, την εκλογή στο ανώτερο όργανο του κόμματος, την Πολιτική Επιτροπή, το 2018, τον διορισμό στην Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων το 2020. Πολλοί θεώρησαν την ανακοίνωση μου επιστέγασμα της στήριξης της ΝΔ στον Θανάση Μαμάκο. Είναι χρέος των ενεργών πολιτών να συνδράμουμε στο όραμα του Θανάση Μαμάκου για μια πόλη λειτουργική.

Παρόλα αυτά, η Συμπαράταξη διατείνεται ότι έχει και αυτή πρόσβαση σε στελέχη της ΝΔ…

Επειδή σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε, ακόμη μικρή είναι, θα σας μιλήσω ξεκάθαρα. Οι δύο πρώτες ανακοινώσεις φορούν σε πρόσωπα που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στον επαγγελματικό τους σύλλογο και στο επιμελητήριο. Αμφότεροι, χρεώνουν την αποτυχία τους σε διάφορα στελέχη και βουλευτές της ΝΔ. Η τρίτη, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, είναι ενός ανθρώπου που φιλοδοξούσε να ηγηθεί και έκανε ή προσπάθησε να κάνει επαφές με δεκάδες στελέχη της ΝΔ στην πόλη.

Ξέρετε, σαν δάσκαλος είμαι όλη μέρα ανάμεσα σε παιδιά, είμαι πολύ δεκτικός στο θυμικό και στην εκδικητικότητα, είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ενίοτε όλοι μας μπορεί να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές. Ταυτόχρονα, ο κ. Καλογιάννης με την 40χρονη εμπειρία του στο δημοτικό συμβούλιο και την θητεία του στο ΚΚΕ, ξέρει πώς να πλησιάσει ανθρώπους των οποίων ο εγωισμός έχει πληγωθεί. Επίσης, όπως λέει ο λαός μας , «το τάξιμο δεν κλείνει σπίτια, το δόσιμο δίνει». Καταλαβαίνετε τι  εννοώ. Δεν θα προχωρήσω σε ονοματολογία, θα πουν ότι λαϊκίζω, όποιος θέλει ας με πάρει τηλέφωνο να του πω.

To σημαντικό είναι η πόλη να έχει μια καινούρια πνοή την Δευτέρα μετά τις εκλογές

Και η δική σας παράταξη έχει όμως στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Εδώ νομίζω ότι ο Θανάσης Μαμάκος ακολούθησε το παράδειγμα του Μητσοτάκη αναφορικά με την επιλογή στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Μόνο ποιοτικές επιλογές.

Τι νομίζετε ότι έχετε να δώσετε στην πόλη σας;

Ξέρετε, η ήπια ισχύς και το nation branding, δηλαδή η προβολή μιας χώρας στο εξωτερικό είναι κομμάτι της διδακτορικής μου διατριβής. Έχω ασχοληθεί πολύ με την θεωρία αυτού του τομέα, που συχνά κακώς αφήνει τους πολιτικούς επιστήμονες και τους πολιτικούς αδιάφορους. Όταν αυτό το μεταφέρουμε στη Λάρισα και εφαρμόσουμε city branding, οι διεθνείς σχέσεις της πόλης θα απογειωθούν, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την τοπική οικονομία.

Ενδιαφέρον και μακρόπνοο. Έχετε ταξιδέψει πολύ, έχετε συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια στο εξωτερικό. Έχετε δει κάτι σε μια πόλη που θα θέλατε να το μεταφέρετε στη Λάρισα;

Αναμφισβήτητα το ποτάμι. Το ποτάμι πρέπει να γίνει το στολίδι της πόλης. Νομίζω ότι αφήνουμε την ομορφιά της φύσης αναξιοποίητη, η πόλη πρέπει να ομορφύνει. Και βέβαια η αξιοποίηση των διαδρομών δίπλα σε αυτό, η δημιουργία του Πράσινου Δακτυλίου γύρω από την πόλη. Μην βιάζεστε όμως. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμά μας και οι Λαρισαίοι θα δουν γιατί πρέπει να κάνουν τη δημιουργική ανατροπή.

Πώς βλέπετε τον ρόλο σας μετά την 8η Οκτωβρίου;

To σημαντικό κ. Ράιδε είναι η πόλη να έχει μια καινούρια πνοή την Δευτέρα μετά τις εκλογές. Η δημοτική αρχή, έδωσε στα 9 χρόνια ό,τι είχε να δώσει. Εγώ είμαι και υπέρ της θέσπισης μάξιμουμ δύο θητειών γενικά. Θα προσφέρω από όποιο τομέα μου ζητηθεί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω