Τον ισχυρισμό του υπ. Υγείας ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων κατήγγειλε και αποδόμησε με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα ο Γιώργος Λαμπρούλης, εισηγητής του ΚΚΕ, στη δευτερολογία του στη συζήτηση επί της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ για το φάρμακο.
Τόνισε ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι αυτές που συνέβαλαν στην κερδοφορία των βιομηχάνων του κλάδου, με τις μεθόδους του κλόου μπακ, του ενός ευρώ στα φάρμακα και άλλα μέτρα.

Πρόσθεσε πως οι προτάσεις του ΚΚΕ, όπως η κατάργηση των παράλληλων εξαγωγών για να μη λείπουν τα φάρμακα από την εγχώρια αγορά, η μη αύξηση των τιμών των φαρμάκων, η κατάργηση της λίστας των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, η εξασφάλιση της δωρεάν πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελούν μέτρα ανακούφισης του λαού και των εργαζομένων για να έχουν το φάρμακό τους τη στιγμή που το έχουν ανάγκη.

Υπενθύμισε ότι στη διάρκεια των ελλείψεων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ήταν αυτή που είχε δηλώσει κυνικά και ξεκάθαρα ότι «δεν πειράζει κι αν ακριβύνουν τα φθηνά φάρμακα», αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που ευνοεί και στηρίζει τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με κάθε τρόπο.

Ο Γ. Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι είτε στην περίοδο της κρίσης είτε σήμερα ο λαός πληρώνει ξανά και ξανά το φάρμακο και την υγεία του και αυτό αποδεικνύεται από τα επίσημα αδιάσειστα στοιχεία που καταγράφουν τη μείωση των κρατικών δαπανών για το φάρμακο και την αύξηση των ιδιωτικών δαπανών των λαϊκών νοικοκυριών, γιατί ο στόχος όλων των κυβερνήσεων ήταν και είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών για το φάρμακο. Σύμφωνα, άλλωστε, με στοιχεία για την περίοδο 2009-2019 αυξήθηκε η μεσοσταθμική συμμετοχή των ασθενών από το 9% στο 30%.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω