Καλεσμένος στην εκπομπή Μεσημέρι με τη Μάριον βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ρήγος την Παρασκευή 13/5.

Ο γνωστός χορογράφος, μεταξύ άλλων μίλησε για ένα αρκετά επίκαιρο θέμα, εκφράζοντας την άποψή του για τους γάμους στα ομόφυλα ζευγάρια, όπου ετοιμάζεται να αναγνωρίσει η κυβέρνηση και στην Ελλάδα.

«Εγώ νομίζω ότι η κοινωνία και η πολιτεία οφείλει να προχωράει βήματα μπροστά, να αλλάζει δηλαδή την κοινωνία, ακόμα και αν αυτό είναι επώδυνο για την ίδια την πολιτική. Πιστεύω πως ένας πολιτικός φοβάται το τι θα μπορούσε να συμβεί, το κόστος δηλαδή. Νομίζω ότι οι κοινωνίες είναι έτοιμες να αλλάξουν απλώς χρειάζεται αυτός ο άνθρωπος που θα τους οδηγήσει στην αλλαγή», είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

«Το κέρδος εδώ που έχουμε φτάσει τα τελευταία 10 χρόνια είναι ότι γινόμαστε, τουλάχιστον στη δύση, πιο ανθρώπινοι. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Πρέπει να κάθε άνθρωπος να έχει τις απολαβές που δικαιούνται όλοι από την κοινωνία», συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναγνωρίζει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο. Μόνο που υπάρχουν νομικά εμπόδια, τα οποία γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν με τη βοήθεια της Γαλλίας.

Η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει τους πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών, υιοθετώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά η θέσπιση καθυστερεί γιατί οι νομικοί που ασχολούνται με τη ρύθμιση δεν έχουν κατασταλάξει στο θέμα των συγγενικών δικαιωμάτων.

 

Περισσότερα Εδω