Με προσοχή παρακολουθούν στην Ουάσιγκτον τη νέα προσπάθεια του Χουλουσί Ακάρ να συνδέσει τους S400 με τους S300 και να δικαιολογήσει με αυτό τον τρόπο την χρήση τους εντός του ΝΑΤΟ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός της ημέρας να υπάρξει κάποια σχετική αντίδραση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι για τις Ηνωμένες Πολιτείες: οι S400 εξακολουθούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν κόκκινη γραμμή.

Και είναι αυτός ακριβώς ο λόγος που και το αίτημα της Άγκυρας για τα F16 παραμένει εκκρεμές. Bρίσκεται μάλιστα στην Ουάσιγκτον αντιπροσωπεία από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για συζητήσεις επ’ αυτού με το Πεντάγωνο.

Απ’ ότι μαθαίνουμε οι Τούρκοι θέτουν ξανά και το ζήτημα των F35 αλλά δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο. Για τους Αμερικανούς αυτό το θέμα έχει κλείσει με τον πλέον επίσημο τρόπο και η προσπάθεια της Τουρκίας να το διατηρήσει ανοιχτό δείχνει, όπως λένε στην αμερικανική πρωτεύουσα, το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Ερντογάν.

Ανταπόκριση από Ουάσινγκτον

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω