«Καθώς καλωσορίζουμε τον Τρέβορ Ριντ στην πατρίδα του, είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για το ρόλο της στην ασφαλή επιστροφή του. Εκτιμούμε τη βοήθεια των Τούρκων εταίρων μας σε αυτό το σημαντικό θέμα», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν αναφερόμενος στην απελευθέρωση του Αμερικανού πολίτη και πρώην πεζοναύτη Τρέβορ Ριντ, ο οποίος κρατείτο στη Ρωσία από το 2019 και απελευθερώθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

Η απελευθέρωση τερματίζει μια σχεδόν τριετή δοκιμασία για τον Ριντ, ο οποίος καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης τον Ιούλιο του 2020 επειδή έθεσε σε κίνδυνο τη «ζωή και την υγεία» Ρώσων αστυνομικών σε μια διαμάχη. Ο Ριντ και η οικογένειά του έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του.

Η απελευθέρωση του Ριντ δεν θα επηρεάσει την προσέγγιση των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Η απελευθέρωσή του έρχεται μετά από μήνες προσπαθειών από την αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσαν αξιωματούχοι, και ήταν ιδιαίτερα επείγουσα δεδομένης της ανησυχίας για την υγεία του Ριντ. Τελικά εξασφαλίστηκε μέσω μιας ανταλλαγής κρατουμένων με τον Ρώσο πολίτη Κωνσταντίν Γιαροσένκο.

Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία την Τετάρτη, δήλωσαν στο CNN οι γονείς του Τρέβορ, Τζόι και Πόλα Ριντ.

Πηγή: edition.cnn.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω