Η νεοφυής επιχείρηση (Start-Up) AstroForge ανακοίνωσε την προετοιμασία του προγράμματος εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων στην επιφάνεια αστεροειδών. Τον Απρίλιο ο πύραυλος SpaceX θα ανεβάσει στη τροχιά της

Γης ένα πειραματικό μίνι-εργοστάσιο επεξεργασίας πετρωμάτων των αστεροειδών με σκοπό την εύρεση του λευκόχρυσου (πλατίνα). Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιοι από τους μετεωρίτες να διαθέτουν σπάνιες γαίες και πολύτιμα μέταλλα.

Κατόπιν επιτυχημένης αποστολής του ιαπωνικού αυτόματου διαστημόπλοιου Hayabusa 2 που προσεδαφίστηκε στον αστεροειδή Ryugu, άνοιξε η πολλά υποσχόμενη προοπτική εξόρυξης πολύτιμων υλικών από τα ουράνια σώματα.

Οι ιδρυτές της AstroForge βρήκαν απρόσμενους συμπαραστάτες και χρηματοδότες στο πρόσωπο των πολυάριθμων ιδρυμάτων, οργανώσεων και χωρών που ενεργά προωθούν το ζήτημα προστασίας του περιβάλλοντος, γιατί δεν επιθυμούν να υποστούν τις συνέπειες από την καταστροφή της φύσης.

Η βιομηχανική επεξεργασία εκατομμυρίων τόνων γης για να βρεθούν μόλις λίγα κιλά σπάνιων γαιών φέρνει ανυπολόγιστη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό η AstroForge πρότεινε να μεταφερθεί αυτή η αναζήτηση στο διάστημα. Η AstroForge εκτίμα ότι η πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου θα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος (θα έχει πολύ μεγαλύτερη ανταπόδοση στις επενδύσεις) και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Πηγή: Διεθνής τύπος 

Κείμενο / Επιμέλεια: Γ. Γιαννακόπουλος / ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω