Μοιράσου το αρθρο!

Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα γίνει στο 3ο και 20ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου από τις 12.00 έως τις 19.00.
Την ψήφο των εκπαιδευτικών διεκδικούν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, Δημοκρατική Συνεργασία, Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

Οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί που έχουν εκπληρώσει και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις είναι 1.350. Το στοίχημα επομένως είναι, πόσοι από αυτούς θα προσέλθουν στις κάλπες.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2019 που στήνονται κάλπες ξανά, αφού λόγω πανδημίας δεν έγιναν.

Πριν τρία χρόνια είχαν ψηφίσει συνολικά 1.255 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
ΔΑΚΕ: 475 ψήφοι, Δημοκρατική Συνεργασία 348, Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση 160, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 154 και Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών 62.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο η ΔΑΚΕ κέρδισε τέσσερις έδρες, η Δημοκρατική Συνεργασία τρεις έδρες, και από μία έδρα κέρδισε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών. Μεταξύ των ψηφοδελτίων βρέθηκαν και 55 άκυρα/λευκά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος ανέφερε πως τα βασικότερα θέματα που τέθηκαν και στην πρόσφατη συνέλευση, ήταν η επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, η κάλυψη των οργανικών κενών και η βελτίωση της κτιριακής υποδομής στα Νηπιαγωγεία.

Περισσότερα Εδω