«Βάσεις για την ασφάλεια της χώρας που ισχυρίζονται ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή εξυπηρέτηση σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκή Ένωση;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κ. Θανάσης Παφίλης από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας όπου και παραβρέθηκε σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης στην εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ με θέμα «Λάρισα ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος; Με δυνατό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή».

Το μέλος της ΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ συνέδεσε τις βάσεις σε Λάρισα και Θεσσαλία με βάσεις που «έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε προωθημένο επιθετικό φυλάκιο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.» και τόνισε την ανάγκη για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Αναλυτικά όσα επεσήμανε από τη θέση ομιλητή στην εκδήλωση: «Σήμερα λοιπόν που κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, που υπάρχει κίνδυνος γενίκευσης, και με δεδομένες τις δηλώσεις της Ρωσίας ότι οι Αμερικανο – νατοικές βάσεις θα αποτελέσουν στόχο με όλες τις συνέπειες για το λαό του Νομού Λαρίσης, το ερώτημα είναι: βάσεις για την ασφάλεια της χώρας που ισχυρίζονται ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή εξυπηρέτηση σχεδίων των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ; Με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά;

Η ιστορία των Αμερικανο – νατοικών βάσεων είναι βαμμένη με το αίμα λαών και καταστροφές. 700 βάσεις συν περίπου 1300 στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Αντίστοιχα και στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν σε όλους τους πολέμους του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία) στις οποίες συμμετείχε η Ελλάδα με απόφαση όλων των κυβερνήσεων.

Χρησιμοποιούνται και σήμερα για τη στήριξη του ΝΑΤΟ στον πόλεμο με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η Λάρισα, η Θεσσαλία αποτελεί ένα κρίκο στην αλυσίδα των βάσεων που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε προωθημένο επιθετικό φυλάκιο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. (Και ύστερα λένε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για χώρα ειρήνης και ασφάλειας).

Για ποια προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας μιλούν αυτά τα κόμματα όταν π.χ. εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που σαρώνουν όλη τη χώρα; Που έχουν εμβέλεια 1800 χιλ. και καλύπτουν από τη Μαύρη Θάλασσα Ανατολική Ευρώπη, πάνω από Ουκρανία – σύνορα Ρωσίας, μέχρι ΝΑ Μεσόγειο συνολικά;

Όταν όλες οι ασκήσεις που συμμετέχουν και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν σενάρια τον πόλεμο με τη Ρωσία; (10.000 Ι ‘ώρα F16).

Γιατί σήμερα θα πρέπει ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτεί τους νατοϊκούς εξοπλισμούς, γιατί θα πρέπει να ανέχεται τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, γιατί αύριο όπως εξελίσσεται η κατάσταση θα σκοτωθούν τα παιδιά του; Τι συμφέρον έχει ο ελληνικός λαός από τη σφαγή των άλλων λαών για το μοίρασμα των χωρών, των ενεργειακών και άλλων πηγών, των δρόμων μεταφοράς, το γεωστρατηγικό έλεγχο από τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων;

Γιατί όλες οι κυβερνήσεις σέρνουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια; Γιατί υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας που από τη μια πλευρά νοιώθει ασφάλεια από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ για τα κέρδη τους και από την άλλη διεκδικεί και παίρνει μέρος από τη λεία που μοιράζεται με το αίμα των λαών.(…)

Χρειαζόμαστε όλοι να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Να ηχεί πιο δυνατό η αγωνιστική καμπάνα που θα μας ξεσηκώνει, θα μας αφυπνίζει, δεν θα μας αποκοιμίζει για να περνά ανενόχλητος ο κάθε εχθρός του λαού.

Γιατί το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, δηλαδή στο να συναντηθούν όλοι όσοι βρίσκονται στην ίδια μπάντα: Εργάτες, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, σε ένα πανελλαδικό συντονισμένο κίνημα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Γιατί αυτό χρειάζεται σήμερα και μπροστά στις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις που αποδεικνύουν πως τελικά τίποτα δεν μένει ακίνητο.

Οι πολλοί πρέπει τώρα να πάρουν τη θέση τους απέναντι στους λίγους και την άπληστη εξουσία τους.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ ήταν, είναι και παραμένουν δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Το αναδεικνύουν με τις παρεμβάσεις τους στη βουλή, αποκαλύπτουν τους υπεύθυνους, πιέζουν και διεκδικούν λύσεις, ήταν και είναι μπροστά στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, συμβάλουν στην προβολή τους.

Και το πιο σημαντικό είναι πως οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν καμιά σχέση με τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος, – και τέτοια υπάρχει μπόλικη – όπως αποδεικνύουν τα διάφορα σκάνδαλα με τους Πάτσηδες και τις Καϊλή, με τις συναλλαγές και τα παζάρια σε βάρος του λαού. 900 ευρώ παίρνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ έχει βουλευτές αγωνιστές που βρίσκονται στις πύλες των εργοστασίων, στα σπίτια που πάει ο δικαστικός κλητήρας, στις γειτονιές που μαθητές πετιούνται έξω από το σχολείο τους…

Δυνατό το ΚΚΕ, γιατί η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ κατατίθεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας και εκεί μένει. Ούτε μεταλλάσσεται, όπως συμβαίνει με τις μεταγραφές των βουλευτών των αστικών κομμάτων.

Η ψήφος στο ΚΚΕ βρίσκεται μόνιμα στα αριστερά έδρανα, δεν κόβει βόλτες, δεξιά κι αριστερά, πάνω, κάτω και πλαγίως. Όσο περισσότερο χώρο μέσα στη βουλή πιάσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, τόσο το καλύτερο για το λαό.»

Δείτε βίντεο από την ομιλία του Θανάση Παφίλη:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω