«Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά & Αγροδιατροφικές παραδόσεις: Δυνατότητες & Προοπτικές» τιτλοφορείται η ημερίδα που ξεκίνησε το πρωί στο Αμφιθέατρο του Μύλου Παππά, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων με τίτλο «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Η Θεσσαλία στο επίκεντρο».

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, διακεκριμένοι ερευνητές, καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι τοπικών Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και παραγωγοί, μέλη Συνεταιρισμών και ιδρυτές μικρών επιχειρήσεων παρουσιάζουν δράσεις που συνδέονται με την αγροδιατροφική κληρονομιά: ερευνητικά προγράμματα, τοπικές πρακτικές και επιχειρηματικές δράσεις.

Η επιστημονική υπεύθυνη του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων κ. Κωνσταντίνα Κόντσα τόνισε πως «είναι μόνον η αρχή μίας σειράς δράσεων που σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μέσα στο τρέχον έτος».

Δείτε τι είπε:

Ο προϊστάμενος του τμήματος άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και διαπολιτισμικών θεμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιάννης Δρίνης είπε πως “σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλίας, για τις δυνατότητες που τους δίνουνε οι δημόσιες πολιτικές που σχεδιάζει και εφαρμόζει το υπουργείο Πολιτισμού για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Δείτε τη δήλωσή του:

Παράλληλα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου, έκθεση με τοπικά αγροτικά προϊόντα συνεταιρισμών, μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών της Θεσσαλίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, από τις 17:00 έως τις 19:00, θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακό Σεμινάριο από την κα. Έλενα Μπαζίνη, Κοινωνική Ανθρωπολόγο, ΔΙ.ΝΕ.ΠΟ.Κ., ΥΠ.ΠΟ, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Θεσσαλίας με θέμα: «Η αξιοποίηση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην εκπαίδευση: Οι εκπαιδευτικές δράσεις της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και οι διεθνείς πρακτικές».

Σημειώνεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται εγγραφή συμμετοχής.

Φωτογραφίες – βίντεο: Κώστας Τσιάρας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω