«Η Κυριακή των Βαΐων ανοίγει τον δρόμο στην ιερότερη περίοδο της Πίστης μας, στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού. Ο ελληνικός λαός προετοιμάζεται, μετά τον θρίαμβο της Εισόδου του Χριστού μας στα Ιεροσόλυμα, για τον δρόμο της μεγάλης οδύνης και της απόλυτης μοναξιάς του Ιησού, προσμένοντας τον θρίαμβο της Ανάστασης, της ζωής και της ελπίδας. Το παράδειγμα του Χριστού μας, αποτελεί την “πυξίδα” των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών και ιδιαίτερα του Έθνους μας, απέναντι σε κάθε δοκιμασία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρήστος Κέλλας, εξερχόμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ξεναγήθηκε από την Οσολογιωτάτη Γερόντισσα, Ηγουμένη Θεοδέκτη και τις μοναχές, στους χώρους της Ιεράς Μονής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1080 μέτρων στις πλαγιές του Κισσάβου και συνομίλησε με πιστούς, επισημαίνοντας:

«Δυστυχώς, ο λόγος ειρήνης και αγάπης του Χριστού δεν μπορεί να διαπεράσει τα ισχυρά γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα και με θλίψη, βλέπουμε, να μαίνονται, ακόμη, οι μάχες σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. Η χώρα μας, όμως, παρά το επισφαλές διεθνές περιβάλλον, παραμένει πυλώνας ασφάλειας και ειρήνης σε Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Μεσόγειο, έτοιμη να υπερασπιστεί, κάθε στιγμή, τα σύνορα και τις αξίες της.

Επιπλέον, βαδίζει με στοχευμένα βήματα, σε μια εποχή οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης, ανακτώντας την αξιοπιστία της, μειώνοντας εντυπωσιακά την ανεργία και προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις – τομές, που την καθιστούν ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε. Με σεβασμό στις ρίζες, την ιστορία και τις αξίες μας και με πυξίδα, τις καλύτερες μέρες για την Ελλάδα και τους Έλληνες, προχωρούμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

Με εθνικό στοίχημα και απόλυτη προτεραιότητα, για εμάς τους Θεσσαλούς, την ανάταξη και ανασυγκρότηση της περιοχής, μετά τις καταστροφικές θεομηνίες.

Οι Άγιες τούτες μέρες, ας γίνουν, λοιπόν, η αφετηρία, για ένα νέο ξεκίνημα. Με αγάπη, κατανόηση και σεβασμό στην αντίθετη γνώμη και άποψη, με περισσότερη αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση. Ας αφήσουμε στην άκρη διχαστικούς λόγους και ρητορικές, που δυστυχώς, τούτο το διάστημα εκπορεύονται ακόμη και από πολιτικούς και θρησκευτικούς ταγούς και ας ακολουθήσουμε τον λόγο του Θεού. Γιατί, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Καλή Ανάσταση, με υγεία σε κάθε σπιτικό!».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω